|
|
17.07.2008 - 19:44
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Czytałam dzisiaj o pewnej metodzie.. Należy położyć się w fotelu, między godzinami 17-22 i próbować zasnąć powtarzając, że będzie się miało świadomy sen- tak w skrócie.
Tak więc chciałam wypróbować, usadowiłam się w foteliku o 19;30, w którym nigdy nie goszczę. Puściłam sobie przyjemną dla mojego ucha muzyczkę, tak polecano i oddałam się zasypianiu. Coś mi to nie szło. Wyobrażałam sobie moje stopy jak idą po chodniku (gdzieś to wyczytałam) i powtarzałam, że `wiem, że to sen`. Niestety moja rodzina nagle się 'rozbudziła' i zaczęli hałasować ;/ Nie mogłam się skupić na wyobrażaniu sobie nóg, więc zwyczajnie powtarzałam sugestię `będę pamiętać, że to sen`. Po jakimś czasie pod powiekami zrobiło mi się biało, jakbym patrzyła na słońce i myślę `cholera to już?`, poczekałam chwilę i otworzyłam oczy. Zrobiłam RT i się rozczarowałam.. :( Wcześniej miałam takie dziwne hipnogogi, kołysało mną na wszystkie strony, tzn nie mną tylko 'czymś' w środku mnie. Dziwne... Miał ktoś z Was takie coś? A co sądzicie o tej metodzie? Pozdrawiam. |
|
|
|
![]() |
17.07.2008 - 20:28
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ta metoda to po prostu afirmacja - nie zaszkodzi, a pomóc może ;].
To uczucie kołysania, to nie hipnagogi, ale również naturalne u większości osób zjawisko, wystepujące podcas zasypiania. |
|
|
|
inulla Metoda 17.07.2008 - 19:44
inulla ale normalnie przed zasypianiem nie mam takiego uc... 17.07.2008 - 21:38
tom Kołysanie bym zaliczył do hypnagogów w sumie ;p... 18.07.2008 - 11:17
kelme Myślę, że kołysanie było wynikiem mocno zrela... 12.08.2008 - 17:35![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |