|
Ciekawy temat. Nie przypominam sobie, by motywy i w ogóle charakter w jakim tam występują (po co?) był poruszany, ale ja tu nie jestem zbyt długo więc mogę się mylić. Moje spotkania z NP, których było niewiele zawsze wprowadzały dużo nowych i ciekawych rzeczy i występowały praktycznie zawsze gdy 'zacinałem się' i nic mi nie wychodziło.
Samo spotkanie z nim zawsze przynosi radość, ulgę, przekonanie, że wszystko będzie dobrze itp. i dlatego uważam, że nie mają żadnych złych zamiarów. My ludzie lubimy oceniać innych swoimi kategoriami i stąd rozumiem to nastawienie, jak ktoś jest zbyt miły/uprzejmy/itp to znaczy, że czegoś chce, moim zdaniem jest to założenie błędne. Dodam jeszcze, że każde spotkanie było czymś fajnym, interesującym, ciekawym i dodającym magi temu zjawisku.
Nie wiem czy to możliwe ale ja któregoś razu spotkałem 2 na raz :O Co ciekawe mieli 2 całkiem różne osobowości i nastawienie do mnie. Nie chodzi o to, że jeden chciał mnie zabić a drugi zapiąć w tyłek, rozchodziło się o wiedze na temat tamtego świata. Jeden chciał mnie za rękę oprowadzać a drugi był zdania żebym sam do wszystkiego doszedł. Podczas tego wyjścia działo się jeszcze dużo ale nie będe tu przynudzał :P
|