CYTAT(AnaVii @ 05.08.2008 - 08:52)

Dziękuję wam, teraz już się nie boję. A co do próby, to musiałam spróbować, zarówno LD jak i OOBE (czytałam niedawno sposób na LD, więc musiałam xD), ale nic konkretnego się nie wydarzyło. Próbowałam zajść w głęboki trans, a po tym robiłam punkt, linę i odtwarzanie miejsca w pokoju. Nie stało się zupełnie nic, ale może dlatego, że nie byłam jakoś super-śpiąca (taa, po 10 minutach od zaprzestania prób usnęłam), a może dlatego, że tata jeszcze hałasował, idąc myć się/spać/itd. na korytarzu. Mimo wszystko ludzie próbują miesiącami, więc ja tak szybko się nie poddam ;].
Dzięki i pozdrawiam,
Ana.
Hej Ana :)
Z odmiennymi stanami świadomości jest tak jak w życiu.
Jeżeli będziesz cierpliwa, wytrwała uda Ci się. Prędzej czy później wyjdziesz. Przekonasz się, że to taki naturalny stan, że już go doświadczałaś nieraz.
Co jescze? Hmm, w moim przypadku nie jest tak, że gdy już mi się udało wyjść teraz udaje się na zawołanie. No ale u Ciebie może być inaczej :D
Acha, możesz dotknąć swojego ciała, :) , będziesz miala cialo identyczne jak w realu.
I tu jest problem. Bo to jest tak rzeczywiste, że umysł głupieje i pomimo, że w pokoju jest wszystko na odwrót sądzisz, że to świat fizyczny, że normalnie wstałaś ciałem fizycznym.
CYTAT
Otóż czy można - będąc np. w Krakowie - odwiedzić osobę mieszkającą, dajmy na to w Katowicach, a tym trudniej, że... hmm... powiedzmy, że nie wiemy, gdzie dokładnie mieszka i znamy tylko trochę adresu? A czy w ogóle można się przemieszczać na takie odległości? Czy można wejść do domu koleżanki, w którym się nigdy nie było?
Mi nigdy się nie udało, ale wiem, że niektórzy podróżnicy wielokrotnie dostrajali się do świata fizycznego i uzyskiwali potwierdzenia.
Inni twierdzą, że opuszczając cialo fizyczne definitywnie opuszczamy świat fizyczny.
Jest jeszcze cała teoria Cialek. Nie jestem ekspertem ale z tego co wiem możemy wyjść z ciala na wiele różnych sposobów. Skladamy się z ciał. AStralne, mentalne, eteryczne no i chyba jeszcze jakieś wyższe ciała.
Ojjj, dobra koniec, bo pomieszam wszystko. Może ktoś bardziej obeznany się wypowie.
Ja to jak na razie tylko taki pokojowy Obelatywacz :D
:):)
Powodzenia :)