Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Moment Zasypiania
Kevin
post 01.06.2008 - 06:23
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 612

Śnie świadomie co najmniej 2 razy w tygodniu.
Wcześniej po prostu spałem zwykłem snem i jakoś w trakcie snu odzyskiwałem świadomość ale ostatnio to się zmieniło i kiedy rano się budzę, przewracam się na drugi bok i myślę sobie "zaśnij nie tracąc świadomości" nie ruszam gałkami ocznymi, ani nie poruszam żadną częścią ciała i zwykle coś zaczyna się dziać.
Widzę jakby to co widać przed zamkniętymi oczami robiło się bardziej ziarniste, trochę mi się to kojarzy z telewizorem nie ustawionym na żadną konkretną stację ale ta ziarnistość jest chyba bliżej środka pola widzenia (chyba)

i teraz moje pytanie:
Pamiętacie może moment zasypiania? pamiętacie może co wtedy widzieliście.
Ja 2 dni temu zasypiałem i się na tym złapałem i nagle usłyszałem na słuchu wewnętrznym (jakby dźwięk ze snu) głośny wystrzał, a obraz zrobił się całkiem czarny, a potem się obudziłem zanim naprawdę zasnąłem.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
paulina:)
post 20.08.2008 - 12:21
Post #2

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 5097

czesc Kevin pytałeś czy kiedyś udało sie komuś zapamietać moment zasypiania!?!...mi chyba się udało!!!!??!pewnej nocy poprostu położyłam sie spac, i pomyslałam,ze uchwyce ten moment przeniesienia sie w ten "inny swiat" .Rozlużniłam sie i zdecydowalam, ze skupie sie maksymalnie i zaczne sie wylanczac, przestane myslec o czymkolwiek:)..i nagle zaczeły przychodzic bezsennsowne mysli,z niczym nie powiazane wyrwane jakby od kogos drugiego, takie totalnie abstrakcyjne! zaczeły tez pojawiac sie obrazy tak jak u Ciebie z tym telewizorem! ten perswazyjny stan trwał przez moment potem nagle przyszla mi do głowy jakas pozytywna mysl, to była moja lalka z dziecinstwa, zobaczylam ja przed oczami i wtedy zaczelam wpadac w czarna dziure, to byla jakby wielka otchłan, ktora zaczela mnie zabierac w ten drugi swiat - swiat snu.Dalej moja swiadomosc sie wylaczyla bo nie pamietam co było dalej:)!!!....wiem tylko ze był to raczej pozytywny sen.Tak wogole to czesto mi sie zdaza snic swiadomie i przy tym kontrolowac swoj sen - to super sprawa. Wtedy sni ci sie tak jak chcesz i snie spelniasz swoje ukryte gleboko mazenia:)ale musze przyznac ze gdy usypiam swiadomie a po chwili staram sie zbudzic bo sni mi sie np. koszmar to budze sie z okropnym bolem glowy, jakby cos ciazylo mi na mozgu, to okropny stan.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic