Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Mapa, To może Was zaciekawić:)
ja:)
post 01.02.2008 - 01:25
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2797

Zdarzył mi sie około 3 lat temu sen. Widzę mapę taka stara mapa przedstawiająca Ziemię. Papier zbrązowiały, atrament ciemno brązowy ze starości, brzegi kartki lekko potargane jakby ktoś je podpalił i po chwili zgasił. Jest to mapa polityczna... widzę 7 państw jedno z nich leżące w północnej afryce, azji mniejszej i południowej Europie nazywa sie Atlantyda, więcej nazw państw nie pamiętam. W prawym górnym rogu widzę datę, ale tylko rok. To było coś około 14 tyś lat temu. Wybucha wielka wojna każde państwo z każdym i zostaje garstka ludzi na Ziemi (cały czas patrzę na tą mapę, a w tle słyszę czyjś głos opowiadający mi o tym). I tak mija pare tyś lat powstaje Mezopotamia, Egipt, Grecja... tak sobie licznik leci z prawej, aż do roku, w którym miałem sen. O śnie szybko zapomniałem. Przypomniał mi sie pare miesięcy później, gdy znowu mi sie powtórzył, ale teraz widzę mapę polityczną z teraz, mapa identyczna. Znowu ten głos i zaczyna mi opowiadać co sie stanie w najbliższych latach - na Ukrainie i w Rosji wróci komuna. Na Ukrainie będzie długa polityczna walka miedzy komunistami i demokratami. Gdy wróci komunizm Białoruś, Rosja i Ukraina sie połączą powstanie nowe "ZSRR". Zaatakują oni kraje nadbałtyckie wykluczając Polskę i Skandynawię. Potem przyłączą sie do Rosji Chiny, zaatakują oni Skandynawię i Polskę, wtedy zachód zareaguje. Powstaje linia frontu ciągnąca sie od Mołdawii przez pobliską część granicy Polski, morze Bałtyckie i połowa Skandynawii. USA wyląduje na południu Azji i przetnie Chiny na pół. Mniej ludną część Chin - Tybet i zachód odetnie od reszty Chin. Front europejski będzie stał w miejscu przesuwając sie raz w jedną o kilkadziesiąt kilometrów to w drugą. Nie zostanie użyta broń atomowa, a i nie powiedział mi kto wygra wojnę. Wojna jak to każda będzie krwawa i będzie w rodzaju 1 Wojny Światowej - front w jednym miejscu i mnóstwo ofiar w żołnierzach. Nie pamiętam niestety więcej szczegółów, ale szczerze powiem, że największy szok przeżyłem po tym śnie jak (niedługo po śnie) wybuchła Pomarańczowa Rewolucja na Ukrainie... Co o tym myślicie?

P.S. Kraje włączające sie do wojny zapalały sie... Wypalały sie na nich napisy po niemiecku(?). Tak jakby ktoś napisał słowo na danym kraju prochem i podpalił. Było to jedno słowo, nie pamiętam go(chodziło coś o przyłączanie sie do wojny, wojna, atak, zemsta - nie pamiętam, ale tak odczuwam, że o to chodziło).
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
6umerang
post 20.08.2008 - 20:29
Post #2

Dziadek do ożehuf
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3906

Eee, nie będzie, przyszłości nie da się przewidzieć. Wojny też nie będzie, dzisiaj nie te czasy, by porywać się na kraj posiadający wielu sojuszników, albo wielki niszczy szybko małego dla zysku, albo duży dużego straszy - Rosja sobie może pierdzieć w odpowiedzi na tarczę do woli, ale nawet jednego bobka nie upuści, bo by miała przesrane - rosja to może i mocarstwo terytorialne, ale technologicznie bieda i to decyduje o naszej spokojnej przyszłości :)

Z drugiej strony Rosja ma trochę porypaną wizję a USA też jakby zaczynają mieć aspiracje do jedynego mocarstwa, więc może i faktycznie zdarzyć się kiedyś spięcie, a może nawet ta tarcza ma być pretekstem do tego, taki psychologiczny zabieg...

Zasadniczo Rosja światu potrzebna nie jest praktycznie do niczego - jest potrzebna? Chyba nie - chiny już tak, bo ich tania siła robocza napędza światową gospodarkę, hehe, ale rosja nie wiem, czy poza wkurwianiem komuną i zacofaniem jest ludzkości potrzebna, może by trzeba ją zmieść.. nie wiem tego trzeba by się zapytać szych (?)...
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic