Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Ashapola
Colin
post 04.09.2008 - 21:20
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2627

niedawno czytałem ksiazke.. a zwie sie ona "wojownicy nocy" powerrengersi chyba jacyś tam byli xD
no i ten, doszłem do takiego momentu. że wiara katolicka to wymysł. jest ashapola. wprawdzie to tez zmyslone.
ale ja nie o tym chciałem.
było że ashapola stworzył ludzi na swoje podobieństwo jak to tam se katolicy wymyslili (bez obrazy)
nom, i jego głupota jest rownież w ludziach, i on pozwala ludziom na to, bo wie że on sam dał im głupote. a wiec załóżmy, tylko załóżmy. że katolicy mówia prawde.
i stary testament to nie stek bzdur.
to on stworzył ludzi na swe podobieństwo. a wiec. obdazył ich również swą głupotą. to z jakiej pietruchy on ich wywalił z raju? to sie kupy nie trzyma...
co o tym sadzicie?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
kamglow
post 05.09.2008 - 17:39
Post #2

Guests

wywalił ich z raju z powodu swojej głupoty :)
głupota to głupota, to forma strachu przed wiedzą.Książka Sci-fi na podstawie jakiejś głupoty tu jest dopiero głupota ;D

zdanie : "bóg stworzył ludzi na swoje podobieństwo" jest źle postrzeganym zdaniem, bo poprzez pyche, zwracasz uwage na dodaną część: czyli "na swoje podobieństwo".. ( o boże! moge być podobny do boga!, moze moge to co on[wiec możesz, i robisz to co on, a on nie robi nic materialnego ani duchowego na kożyść dla ciebie, wiec ty też nic nie robisz], ale zajebjoza, ale super, jestem zajebiostyczny, chce sie czcić)

winieneś zwracać uwage na słowo stworzył.. bo jak bedziesz wiedzieć po co ich stworzył, to nie zadasz pytania czemu ich wywalił z raju, a zadasz pytanie: czemu sami wyszli z raju.. ale wtedy wpadniesz na fajny pomysł, i pomyślisz sobie: czemu oni jeszcze nie wrócili do 'raju'? O tak! O zgrozo! w tym jest misja! (metafora)wiec karabin w dłoń.. (/metafora)

na poczatku dojdziesz do wniosku, ze cos takiego jak raj, ogród czy coś -> nie ma tego. Raj bo jest fajnie tudzież zwróć uwage na słowo : o raju. :), o rety :)

Masz pytania to olej to i nie pisz tutaj ani na PW.. bo każda moja odpowiedź moze być brana za spam, bo mam myślotok. Mam nadzieje ze przekazałem to co miałem przekazać w tym poście.

Ten post to tylko moja opinia ( jedyna najprawdziwsza i jedyna możliwa) :>
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic