Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Promblem Z Testami Rzeczywistości
mono
post 03.09.2008 - 09:20
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 675

chyba najglupsza rzecz jaka się moze przytrafić, ja mam z tym problem za każdym razem. przynajmniej kilka razy w tygodniu pamiętam sny, w których sprawdzam rzeczywstość, ale co by się nie działo, i tak nie dociera do mnie że to sen.

jest na to jakis sposob? naprawdę długo się z tym męczę ;/
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Majster
post 06.09.2008 - 09:17
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2298

Bez sensu, po co robić aż tyle tych testów? Wystarczy kilka za to długich, w momentach odpowiednich momentach, np. przerywając coś rutynowego. Oczywiście powiedzenie sobie "Test rzeczywistości, spię? - nie śpię." to zdecydowanie za mało (chociaż szczeże mówiąc na początku wystarczało, ale to pewnie sama chęć doświadczenia LD je spowodowała).
Ja jak chcem mieć LD to wystarczą dwa dni robienia PORZĄDNYCH RT. Co mam na myśli mówiąc porządne RT? OPCJA SZUKAJ! xD
RT zaczynam mówiąc to co wyżej tylko nie odpowiadając sobie na pytanie a sprawdzam wszystko do okoła, dotykam, staram się poczuć teksturę, cięzar itp rzeczy które mnie otaczają, czasem coś zrzucę, patrząc czy zachowa się tak jak powinno (cały czas analizuję to co się dzieję). Następnie przypominam sobie co robiłem przed chwilą oraz oglądam dokładnie swoje ręce (ten element mnie zawsze budzi we śnie :) ). Skuteczność w moim przypadku 100%
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie

Go to the top of the page
Start new topic