|
|
23.09.2008 - 22:36
|
|
|
Dziadek do ożehuf ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Dziwne, że ja to piszę, ale chciałbym przeprowadzić szereg mniej lub bardziej logicznych zapytań i kolejnych "wywiadów środowiskowych", które miałyby na celu określenie pewnych "warunków" zwiększonego prawdopodobieństwa wystąpienia obe.
Nie będę tłumaczył pytań, ale prosiłbym was obemaniacy o szczere odpowiedzi a ja potem przedstawię raport. Może coś z tego wyjdzie, może nie. Ankieta z pewnych przyczyn musi być zrobiona ręcznie. Ankietę wypełniają tylko osoby, które ćwiczą oobe i oobe miały! Na pytania odpowiadajcie krótko, ale podając możliwie dużo szczegółów, nawet niepozornych. Niektóre pytania wydają się durne - nieważne, odpowiedzcie. Wyjątkowo nie robię sobie jaj. Modów prosiłbym dla odmiany o kasację wszystkiego co nie tyczy tematu, żeby była przejrzystość w odpowiedziach. ANKIETA =========================== 1. Ile razy udało ci się osiągnąć świadome oobe i jakiej zazwyczaj jest jakości? 2. O jakiej porze dnia i nocy najczęściej udaje ci się oobe (nie kiedy najczęściej ćwiczysz, ale kiedy ci wychodzi)? 3. W jaki dzień tygodnia najczęściej wychodzisz z ciała? 4. Opisz jak długo i w jakich godzinach sypiasz. 5. Wypisz wszelkiego rodzaju witaminy, leki, suplementy diety które zażywasz regularnie, które dosyć często i jakie okazyjnie. Jeśli możesz, podaj w jakich godzinach/dniach/okolicznościach co bierzesz (nie narkotyki). 6. Jeśli bierzesz narkotyki - wypisz jakie i określ jak często - podaj także w jakich najczęściej godzinach. 7. Co i ile (szklanek, litrów, filiżanek,itp) pijesz w ciągu dnia (yerba,zielona herbata, rooibos, woda mineralna (jaka dokładnie), kawa, etc) - tylko zwykłe napoje codzienne! Jak nie widzisz problemu w podaniu nazwy, to zrób to. 8. Owoce i warzywa - opisz jak często i co jesz - np. codziennie 2 jabłka. Warzywa wiadomo - suróweczki do obiadu, etc - ogólnikowo - ważniejsze są rzeczy które spożywasz codziennie. 9. Jakiej muzyki słuchasz i kiedy najwięcej (godziny, dni). 10. W skali 1-10 określ ilość stresu i zmartwień, które posiadasz na codzień - to samo zrób z wrażeniami pozytywnymi. 11. Twoje hobby (ważne jest, czy to jest hobby bierne, aktywne, wymagające mózgu, czy mięśni, czy też obydwu rzeczy - chodzi o zachowanie ciała)? 12. Czy chodzisz na siłownię, aerobik, ewentualnie uprawiasz jakikolwiek sport? 13. Jak określisz swoją budowę ciała (sylwetka, wzrost, waga - chudy, grubasek, niski, wysoki)? 14. Masz zwierzęta w twoim domu - lubiane i nielubiane? 15. Związek (jak długo, czy to miłość, czy tylko tymczasowa znajomość, czy to jakaś więź szczególna, czy tylko pożądanie, etc)? 16. Ilość światła i typ w ciągu doby w pomieszczeniu w którym najczęściej przebywasz i tak samo w pomieszczeniu, w którym śpisz. Przykład: 60% dzienne (okno od południa) 40% lampa 100W (chodzi o moc, inaczej człowiek się czuje jak mu walą 4 100-watówki a inaczej jak w pokoju pali się tylko mała lampka nocna). 17. Średnia temperatura powietrza w pokoju/miejscu, w którym najczęściej udaje ci się oobe. 18. Pora roku w której masz najwięcej oobe. 19. Jaki umysł posiadasz (humanista, matematyk, etc)? 20. Jesteś lewo- czy praworęczny? 21. Wszelkiego rodzaju defekty fizyczne, genetyczne i inne fizyczne (jedna nerka, trzeci sutek, sześć palcy) 22. Praca - umysłowa/fizyczna - siedząca, stojąca, dużo ruchu, spotkań, etc 23. Na jaki kolor masz pomalowane ściany w pokoju (ewentualnie jaka tapeta) - jakie kolory dominują w ciągu dnia (najczęściej oglądane - praca, dom, ulica) 24. Podaj wiek, znak zodiaku, godzinę przyjścia na świat. 25. Czy w twojej diecie przeważają węglowodany czy białka? 26. Hałas w okolicy - wszystko co generuje hałas, autostrada, lotnisko, tory, głośny sąsiad, psy - wszystko! 27. Wszelkie inne odmienne stany świadomości jakie z powodzeniem praktykujesz świadomie (czyli nie spontany) - ld, mentalka, medytacja, trans, hipnoza, itd, itp. =================== 28. Nie jestem w stanie przypomnieć sobie wszystkiego o co chciałem zapytać a wszystkiego się nie przewidzi - wypiszcie jeszcze na końcu wszystko co przychodzi wam do głowy a co jest dla was charakterystyczne w zachowaniu, diecie, trybie życia, wszystko też c oczywiste a co pominąłem, jeśli czytasz jakieś specyficzne książki, oglądasz specyficzny rodzaj filmów, jeśli masz jakiś talent (nawet jak tak nie uważasz a znajomi uważają, że masz) - nawet ma znaczenie czy robisz kupkę jasną, czy ciemną! =================== Nie trzeba odpowiadać na wszystkie pytania, ale im więcej, tym lepiej, im szczegółowiej, tym lepiej. Wiem, że obemaniacy uważają, że oobe każdy może opanować - owszem - ale z pewnych przyczyn jedni mają obe już po pierwszej próbie a inni latami nie mogą go osiągnąć. Jedni mają obe długie, inni tylko "wyskoki" a na wszystko składa się właśnie WSZYSTKO. Chciałbym, abyśmy poznali zwyczaje i nawyki osób, którym obe wychodzi świadomie i mają już przynajmniej te kilkanaście wyjść ładnych za sobą. Uważam, że każdy szczegół jest ważny - w zdrowym ciele zdrowy duch. Otoczenie generuje albo spokój, albo stres - wszystko jest ważne. Więc nie róbmy sobie jaj i raz niech ci prawdziwi obenauci pomogą w czymś innym. Informacje się tu pojawiające będę zbierał i rozkładał na czynniki pierwsze a gdy już będzie odpowiednio dużo wpisów postaram się zebrać całość do kupy i przedstawić to w formie jasnej, logicznej i czytelnej. |
|
|
|
![]() |
24.09.2008 - 18:44
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
witam potem odpowiem, teraz nie mam czasu,chcę tylko powiedzieć, że ludzie,otoczenie,warunki fizyczne(jako człowiek) zamazują świat, filtrują rzeczywistość, wystarczy się tego wyzbyć,być gołym lecz wesołym
p.s Nie kasować postu potem edit , opowiem na te pytania ,choć nie ma sensu, ale odpowiem, chce też powiedzieć że twistoid robi ciemną kupę,znaczy kupkę. Pozdrawiam "chce też powiedzieć że twistoid robi ciemną kupę,znaczy kupkę. Pozdrawiam" Czy to jest na temat? // pozdr Silverka |
|
|
|
6umerang Badanie Oobe 23.09.2008 - 22:36
tom 1. Oj, ponad 100... nie wiem, nie licze...liczyłe... 24.09.2008 - 18:25
Majster Świetny pomysł! :)
1. Nie wiem dokłoadnie ... 24.09.2008 - 21:31
ReCaLL 1.ponad 50 rozne dostrojenie ale ciagle to nie jes... 25.09.2008 - 19:54
Astral%Dreamer myślę że warto dokonać tej ankiety mam za sob�... 14.12.2008 - 21:05
salvinia CYTAT(6umerang @ 23.09.2008 - 22:36)... 15.12.2008 - 20:06
AlterEgo 1. OOBE osiągnąłem 6 razy w ciagu 12 ostatnich ... 14.01.2009 - 19:47
Jestem Hmm... 666 wyświetleń ;D
1. około 10 razy w ty... 16.01.2009 - 13:44![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |