|
|
25.09.2008 - 18:50
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witam.
Mam takie pytanie, a może kilka pytań. Otóż często mam tak, że nie mogę sobie wyobrazić czegoś z perspektywy pierwszej osoby. Tzn. jak robię jakąś wizualizację itp. to bardzo ciężko mi widzieć, tak jakbym tam był rzeczywiście. Automatycznie widzę z perspektywy trzeciej osoby, tak jakbym miał kamerę gdzieś koło siebie. Po prostu ciężko mi wyobrażać siebie, tak żebym np. patrzył jak w rzeczywistości i robiąc coś miał nadal perspektywę widzenia pierwszoosobową. Nawet jak już próbuję i udaje mi się, to nie mogę tego utrzymać bo za chwilę i tak zobaczę swoje ciało, chodź patrząc z perspektywy pierwszej osoby nie powinienem go widzieć. Czy wy też tak macie? Co o tym myślicie i co można z tym zrobić? Zastanawiam się także czy ta sytuacja przenosi się do snów. Ciężko mi to jednoznacznie stwierdzić, gdyż mam bardzo słabą pamięć snów (pracuję nad tym :p) ale wydaje mi się to prawdopodobne. Chociaż w zasadzie nie potrafię określić jak wyglądam w śnie i czy w ogóle tam jestem (czy może nie mam ciała i tylko obserwuję). Jak to u was wygląda w snach? Ma ktoś może coś w tym stylu? Czy to może się przenieść do LD? Czy jeśli odzyskam świadomość to normalnie będę widział jak należy i czuł swoje ciało? |
|
|
|
![]() |
30.09.2008 - 17:28
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Panie Ketrab coś mi się wydaje, że pan tematy pomylił... Bo nijak tej wypowiedzi do tego tematu podpiąć nie można, nie mówiąc już o tym, że żadnej treści to ona nie przekazuje. Więc nie wiem po co takie pseudo-filozoficzne-mędrkowanie, bo niczemu to nie służy. No chyba, że to ma coś wspólnego z perspektywą widzenia w snach i tym o czym tu rozmawiamy? Coś mi się jednak nie wydaje...
Wydaje mi się natomiast prawdopodobnym, że znowu z niewiadomych mi powodów nawiązujesz do tego widzenia 360 stopni... Ty masz jakieś kompleksy na tym punkcie czy jak? ;P To, że Tobie się to nie przytrafiło to znaczy, że jest niemożliwe? Więc wszyscy się mylą i doświadczają iluzji, a tylko Ty jeden wielki niepowtarzalny autorytet znasz prawdę? Ciekawe, ciekawe, ale może to odwrotnie jest? Może to Ty po prostu nie potrafisz tego doświadczyć i dlatego tak ciężko Ci to zaakceptować? Może za wysokie mniemanie o sobie? No chyba, że źle zrozumiałem Twoją wypowiedź to mi wyjaśnij. Nie rozumiem jednak dlaczego w ogóle uparcie drążysz ten temat (a raczej offtop)? O 360 stopniach widzenia jedynie wspomniałem, że się spotkałem z takim twierdzeniem, a Ty zamiast wypowiedzieć się na pytania postawione w temacie to uczepiłeś się tych biednych 360 stopni :p Nikt tu nie udowadnia prawdziwości czy nieprawdziwości tego twierdzenia, wspomniałem, że wiele razy się z tym spotkałem w różnych źródłach. Tak samo inni o tym wspominali, więc może warto wziąć pod uwagę, że to może być prawda. Ale nie o tym jest ten temat. |
|
|
|
30.09.2008 - 18:14
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Panie Ketrab coś mi się wydaje, że pan tematy pomylił... Bo nijak tej wypowiedzi do tego tematu podpiąć nie można, nie mówiąc już o tym, że żadnej treści to ona nie przekazuje. Więc nie wiem po co takie pseudo-filozoficzne-mędrkowanie, bo niczemu to nie służy. No chyba, że to ma coś wspólnego z perspektywą widzenia w snach i tym o czym tu rozmawiamy? Coś mi się jednak nie wydaje... , Wydaje mi się natomiast prawdopodobnym, że znowu z niewiadomych mi powodów nawiązujesz do tego widzenia 360 stopni... Ty masz jakieś kompleksy na tym punkcie czy jak? ;P To, że Tobie się to nie przytrafiło to znaczy, że jest niemożliwe? Więc wszyscy się mylą i doświadczają iluzji, a tylko Ty jeden wielki niepowtarzalny autorytet znasz prawdę? Ciekawe, ciekawe, ale może to odwrotnie jest? Może to Ty po prostu nie potrafisz tego doświadczyć i dlatego tak ciężko Ci to zaakceptować? Może za wysokie mniemanie o sobie? No chyba, że źle zrozumiałem Twoją wypowiedź to mi wyjaśnij. Nie rozumiem jednak dlaczego w ogóle uparcie drążysz ten temat (a raczej offtop)? O 360 stopniach widzenia jedynie wspomniałem, że się spotkałem z takim twierdzeniem, a Ty zamiast wypowiedzieć się na pytania postawione w temacie to uczepiłeś się tych biednych 360 stopni :p Nikt tu nie udowadnia prawdziwości czy nieprawdziwości tego twierdzenia, wspomniałem, że wiele razy się z tym spotkałem w różnych źródłach. Tak samo inni o tym wspominali, więc może warto wziąć pod uwagę, że to może być prawda. Ale nie o tym jest ten temat. HEhe Widzę,że kolega się obraził, Naprawdę wierz mi na słowo,to co masz do powiedzenia na mój temat obchodzi mnie tak samo jak to co jadłem tydzień temu. " Perspektywa widzenia w snach" tak brzmi temat,więc moje wywody na ten temat mogą tyczyć się wyżej wspomnianych 360 stopni bez najmniejszych przeciw wskazań.Czy ja wspomniałem że coś jest niemożliwe? Tak niemożliwe jest wystawienie dupy z 10 piętra i zejście tak szybko na dwór by ją jeszcze zobaczyć. Niestety nie rozumiesz sensu i tworzysz pewien obraz priori i krążysz wokół niej bez zrozumienia.Nie jestem lepszy od ciebie pod żadnym względem (tak sobie zawsze tłumacze) odpowiedziałem ci nawet na temat,co masz zrobić w tym przypadku, tylko posłuchaj mnie spokojnie ,choć nie jestem żaden guru ani dalej(dalej niż bliżej)lama, Tylko ty sam możesz sobie pomóc, jeżeli myślisz inaczej,to zostałeś poddany (jak każdy znasz ) praniu mózgu przez społeczeństwo. Wszystko zaczyna się od myśli i wszytko potem wokół niej się kręci, bedzie tak jak ty chcesz (paru postów temu wspomniana afirmacja)ale sądząc po zrozumieniu mojej wypowiedzi, powiem: za mało jeszcze siedzisz w tym bajzlu żeby to pojąć . Pozdrawiam i sorry ,że odezwałem się po raz drugi . |
|
|
|
Nightmare Perspektywa Widzenia W Snach. 25.09.2008 - 18:50
Majster Wbrew pozorom ciekawy temat.
Nie wiem jak mają in... 25.09.2008 - 22:16
6umerang Widok z pierwszej osoby powinien być dla nas naj�... 25.09.2008 - 22:23
Nightmare OOBE chwilowo mnie nie interesuje, jeśli chodzi o... 26.09.2008 - 21:11
Ketrab CYTAT(Nightmare @ 27.09.2008 - 00:41... 29.09.2008 - 10:09
Nightmare Może ktoś jeszcze odpowie? :p 28.09.2008 - 19:39
kanu CYTAT(Nightmare @ 25.09.2008 - 19:50... 29.09.2008 - 10:31
Spyro Ketrab, powiem Ci ze nie masz racji, bo ja i wiele... 29.09.2008 - 13:19
Ketrab CYTAT(Spyro @ 29.09.2008 - 16:49) Ke... 29.09.2008 - 13:51
Zuben Ja zawsze mam mizerne wizualizacije itd. Nie kumam... 29.09.2008 - 15:52
Majster Spyro ma rację, wiele osób widzi w 360* i ja tak... 29.09.2008 - 15:57
Nightmare Ketrab nie wiem czy to prawda czy nie, ale wiele r... 29.09.2008 - 18:43
Zuben CYTAT(Nightmare @ 29.09.2008 - 19:43... 29.09.2008 - 20:45
Nightmare Wiadomo, że nie na każdego wszystko działa tak ... 29.09.2008 - 21:13
Ketrab Wypowiem się ostatni raz w tym temacie bo widzę ... 30.09.2008 - 15:08
Nightmare Sprawa pierwsza: wcześniejszy post miał być Two... 30.09.2008 - 18:54
twistoid Nightmare ewidentnie obstawiasz jedna wersje pewni... 30.09.2008 - 19:21
Zbyszek w ciele mentalnym może byc 360 .Jest to bardziej ... 30.09.2008 - 22:38![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |