oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Oobe - Nasza Wyobraznia??, Co myślicie na temat tych 2 artykułów
Omega
post 19.09.2006 - 18:14
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006

Notatnik

Witam wszystkich,
Jestem tu nowy i dopiero początkujący w kwestii OOBE i LD, lecz świadome sny miałem spontanicznie, można powiedzieć od urodzenia. Wibracje, zmiany kolorów itd.

Mam pytanie, jaka jest wasza opinia na temat, tych dwóch poniższych artykułów. Nie próbuje udowodnić, że OOBE nie istnieje, bo sam próbuje do niego świadomie wejść, lecz chciałbym zdać wasze zdanie na ten tych dwóch arykułów.

http://www.hypnos.pl/index.php?sel=site&dz...e=ESP%20a%20OBE

http://www.przekroj.pl/index.php?option=co...=1&limitstart=0
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Discoverer
post 09.05.2007 - 15:15
Post #2

OBE Maniak 41
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

CYTAT(jasmine89 @ 09.05.2007 - 14:56) *
no to w takim razie nie bedzie sie dalo tez przesunac tego skrawka papieru bo do tego tez trzeba jakiejs sily... ale to z kostka by sie moglo sprawdzic. ale czy ktos z was probowal zrobic cos takiego?????ciekawa jestem bo to bylby dowod ze oobe nie jest tylko jakims wytworem naszego mozgu, tylko czyms co istnieje naprawde. no wiecie ze to nie jets tak ze sie nam tyko wydaje ze opuszczamy cialo...

Jest niezwykle trudno dostroić się do SF, lecz można np. podczas śmierci klinicznej lub będąc bardzo doświadczonym OBE Badaczem, potrzeba na to niezwykle dobrze rozwiniętych ognisk energetycznych.
Wielu czy nawet wszyscy naukowcy twierdzą czy tez twierdzili ze OBE to nasza wyobraźnia do momentu! gdzie nie są w stanie wyjaśnić to, co się stało w jednym ze szpitali gdzie osoba miała operacje głowy i każda funkcja mózgu była monitorowana (Był ten przypadek opisywany w programie "Nie Do Wiary") w pewnej chwili pacjentka podczas tej operacji przeżyła śmierć kliniczną na monitorach w tym czasie nie zarejestrowali żadnej aktywności mózgu.
A pacjentka opisała ze szczegółami to, co się działo, podczas kiedy ją ratowali. Wiec widzisz mózg tej pacjentki już nie funkcjonował, co pokazały urządzenia monitorujące prace mózgu a ona ze świadomością dryfowała sobie nad ciałem:)

Była tez historia z niewidomym dzieckiem od urodzenia w pewnym momencie swojego życia przeżyła śmierć kliniczną po powrocie opisała ze szczegółami sale operacyjną, co gdzie leży ze szczegółami(wiem ze jest w obiegu książka niestety autora nie pamiętam) Takich historii można mnożyć.

Prawda jest taka ze obecnie nauka nie ma sprzętu do zbadania tego zjawiska. Tak jak kiedyś nie potrafiła wyjaśnić, dla czego z nieba spadają kamienie czy tez twierdziła ze niemozliwe jest aby z nieba spadały kamienie lub, ze ziemia nie może być okrągła itd.

+Quote Post
jasmine89
post 09.05.2007 - 20:03
Post #3

Częsty Gość Rodziny
**
Grupa: Podróżnicy

hmm porownujesz oobe do smierci klinicznej? to podczas oobe nasze cialo jets jakby zmarle? w sumie jak 'mialam oobe'(w ' ' bo nie dokonca udalo mi sie wyjsc) to czulam ze moje cialo fizyczne bylo jakby sparalizowane...no ale wasnie skoro zulam ze jestsparalizowane to cos mnie jeszcze z nim laczylo.. ehhh nie wiem... trudne tematy:D wgłowie mam tyle mysli a ciezko to ujac w słowa, tak mam nagmatwane w głowie.
nei rozumiem tylko jednej rzeczy.. jak to jest z tymi pomocnikami, oni zawsze pomagaja wyjsc czy nie? (heh wiem wiem strasznie odbiegam od tamatu)

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park