Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Moment Zasypiania
Kevin
post 01.06.2008 - 06:23
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 612

Śnie świadomie co najmniej 2 razy w tygodniu.
Wcześniej po prostu spałem zwykłem snem i jakoś w trakcie snu odzyskiwałem świadomość ale ostatnio to się zmieniło i kiedy rano się budzę, przewracam się na drugi bok i myślę sobie "zaśnij nie tracąc świadomości" nie ruszam gałkami ocznymi, ani nie poruszam żadną częścią ciała i zwykle coś zaczyna się dziać.
Widzę jakby to co widać przed zamkniętymi oczami robiło się bardziej ziarniste, trochę mi się to kojarzy z telewizorem nie ustawionym na żadną konkretną stację ale ta ziarnistość jest chyba bliżej środka pola widzenia (chyba)

i teraz moje pytanie:
Pamiętacie może moment zasypiania? pamiętacie może co wtedy widzieliście.
Ja 2 dni temu zasypiałem i się na tym złapałem i nagle usłyszałem na słuchu wewnętrznym (jakby dźwięk ze snu) głośny wystrzał, a obraz zrobił się całkiem czarny, a potem się obudziłem zanim naprawdę zasnąłem.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
michu19931
post 11.10.2008 - 13:40
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 5349

Po kilkunastu dniach prób udało się! Tyle, że jest mały problem - mianowicie nie wiem co mi sie udało. Wiem dziwnie brzmi, ale może opiszę sytuacje.
Położyłem się spać koło po 24, byłem dość zmęczony. Zasypiając starałem się być skoncentrowany na tym, żeby LD wywołać. Jak to zwykle zasnąłem. Budziłem się kilka razy w nocy, nie wiem za jakiego powodu, ale po każdym przebudzeniu pamiętałem swój sen. 4,5 zostały w mojej pamięci (teraz, pamiętam zaledwie dwa) Koło 5,6 nad ranem poszedłem się załatwić i napić wody; położyłem się spać' Znów starałem się wywołać LD i stało się coś dziwnego.. Po krótkim czasie, około 5 minut (zawsze jak staram się o LD zasypiam po godzinie około) Poczułem jak strasznie ciężko mi się oddycha. Trochę się przestraszyłem ale kontynuowalem relaksacje i nagle usłyszalem głośny szum/pisk w uszach a przed oczami zrobiło mi się jasno. Pomyślałem wtedy: Musze przełkąć slinę i poczułem jak moje ciało ją przełyka, ale jakby było oddzielne. Nie wiem jak to wogle opisać... Po chwili poczułem jakby moje łóżko całe bujało sie jak jakiś statek na sztormie i po chwili minął ten dziwny "stan" i otwarłem oczy. Nie wiem dokładnie ile mogło to trwać, ale wydawało mi się, że może z 2 minuty. Byłem bardzo zdziwiony a za razem szczęśliwy. Poszedłem spać. Nad ranem miałem jeszcze dwa razy takie zjawiska, ale znacznie krótsze, kilka sekund. Za drugim i trzecim razem jak to poczułem (pisk i jasnosć przed oczami) to starałem się wyjść nogami z ciała, ale po tym mijało to coś i sie budziłem. Nie mam pojęcia co to było, ale jest całkiem.. przyjemne. Proszę o pomoc. Może ktoś z Was miewa takie stany...

Pozdrawiam serdecznie.

Edit
Przypomniało mi się właśnie, że miałem jakis tam sobie sen.. nie istotne. Ujrzałem czerwony napis przed oczami: Ty właśnie śpisz.. Przeczytałem i ujrzałem tą biel i pisk w uszach..

/edt Spyro:
To byly pisk w uszach i wibracje. Nastepnym razem umieszczaj takie posty w swoim notatniku
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic