|
|
23.10.2008 - 14:38
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Witam.
Poniższa technika nie jest moja, wyczytałem ją z książki Adama Bytofa i Roberta Steina pt. "Jasność". Jednakże zainteresowała mnie ona i postanowiłem z nią poćwiczyć. Efekty przeszły moje oczekiwania, gdyż technika zadziałała od razu za pierwszym razem. Ponieważ nigdy nie natknąłem się na nią na tym forum postanowiłem ją tutaj opisać, gdyż może posłużyć innym oneironautom, którzy nie czytali powyższej książki. Wg. autorów książki poniżej opisana technika zwiększa szanse na LD aż 20krotnie! (to nie mój wymysł) Opis techniki: Połóż się spać o normalnej porze. Następnie obudź się o 3-4 godziny wcześniej niż zwykle. Możesz obudzić się za pomocą budzika, lub autosugestii (ja próbowałem jedno i drugie, w obu przypadkach technika działała jednakowo skutecznie). Po obudzeniu się wstań i zrób coś by przegnać senność (przepłucz twarz zimną wodą, zrób kilka ćwiczeń fizycznych) gdy już nie będziesz czuł senności musisz sprawić by przez Twój umysł przepływały myśli o Świadomych snach. Możesz marzyć o tym że właśnie masz LD, możesz powtarzać sobie afirmację która powinna wywołać LD np.: "Gdy będę śnił, będę w pełni świadomy że śnie", lub możesz poczytać literaturę o Świadomych snach, bądź poczytać o LD na forum. Innymi słowy musisz się "napalić" na LD, musisz bardzo chcieć mieć świadomy sen. Warto wykonać też kilka RT. Gdy będziesz już w pełni "naładowany" pozytywnym nastawieniem (energią) do LD, połóż się spać. Podczas zasypiania wskazana jest afirmacja mająca na celu wywoływanie LD. Następnie zasypiamy. Jeśli wszystko pójdzie OK, przy następnym marzeniu sennym powinniśmy zdać sobie sprawę że śnimy i będziemy mieli wymarzony Świadomy Sen! Poniżej podaje link do kilku E-booków dot. LD: http://www.adambytof.pl/index.php?option=c...6&Itemid=43 |
|
|
|
![]() |
26.10.2008 - 09:47
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
3 oko:
taak, z tego co wiem dużo osób używa tej techniki jeśli się niechcący w nocy obudzi. Jeśli po obudzeniu się nie poruszysz, twoje mięśnie będą na maxa rozluźnione, a zaśnięcie ciała to tylko kwestia czasu. Swoją drogą muszę tę technikę wypróbować. Problemem jest tylko to żeby pamiętać o tym żeby po obudzeniu się nie poruszyć, ale przy odpowiedniej afirmacji i ten problem powinien być anulowany. |
|
|
|
miclis Technika: 20krotnie Większa Szansa Na Ld 23.10.2008 - 14:38
tom Eh ;p chodzi o to samo co w 4+1 :) tyle że dla wi... 23.10.2008 - 15:00
Spyro WILD albo indukcja snu z afirmacją? 23.10.2008 - 18:46
ldreamer lol za każdym razem widze tu tytuły w stylu ... 23.10.2008 - 19:14
6umerang Wiem, że te metody 4+1 i wszelkie, które wymagaj... 24.10.2008 - 01:41
ldreamer niema snów : P w pierwszej fazie snów te marzeni... 24.10.2008 - 14:29
3 oko ja niestety nie mogę sprobować tej techniki :P
a... 26.10.2008 - 09:42![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |