CYTAT(Freddy K @ 04.11.2008 - 18:09)

W sensie realnym jest jak najbardziej prawdziwe, bo jednak to zjawisko zachodzi, tylko, że w naszym umyśle, co jest skutkiem jakiś reakcji biochemicznych w mózgu.
ja natomiast uważam że niewiele to ma wspólnego z mózgiem. Dopóki mamy fazę i jesteśmy w ciele, wibracje/paraliż senny, szyszynka prawdopodobnie uwalnia psychodeliki, przez nią wytworzone.
Natomiast OOBE/AP są to stany kiedy nasza świadomość całkowicie opuszcza ciało ;] i wędruje w światach o innych częstotliwościach ;]
żeby to miało uzasadnienie w rzeczywistości, zdaj sobie sprawę z tego, że ludzie, którym się mózg całkowicie wyłączył, którzy nie wykazują żadnych oznak życia, powracają i opowiadają o swoich podróżach, rozmowach z istotami w POZA ;].
wierzyć w to że jesteśmy czymś więcej niż tylko ciałami? nie trzeba doświadczać OOBE albo nawet LD żeby stwierdzić że jesteśmy czymś więcej niż ciałami.
- mamy podświadomość, która nie była niezbędna HOMO SAPIENS żeby zapanować nad zwierzętami ;] poco ewolucja/bóg/Źródło/kosmos/absolut dał nam podświadomość? powiedz mi poco? powiedz mi dlaczego śnimy i jak to jest, że mamy świadome sny albo sny prorocze?... możesz odpowiedzieć na te pytania w sposób naukowy i racjonalny??
wątpie ;]
spójrz na wszystko co Cię otacza, przede wszystkim na SZTUKĘ.
jest naszym dialogiem z czymś wyższym ;] to samo nasza wyobraźnia niby taka normalna, przeanalizuj ją, wytłumacz jak działa, wytłumacz jak działają myśli.
ZA MAŁO WIESZ ABY STWIERDZIĆ ŻE OOBE JEST TYLKO BEZSENSOWNĄ GENERACJĄ UMYSŁU :)
pozdrawiam ciepło ;)