oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Czy Oobe Jest Czymś Więcej?
Podróżnik po A...
post 04.11.2008 - 00:55
Post #1

Częsty Gość Rodziny
**
Grupa: Podróżnicy

Obejrzałem ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=HVbt_JvJRG4...feature=related

I po oglądnięciu tego ów filmiku nasuwają mi się dwa pytania

1. Czy świadome wychodzenie z ciała was odmieniło? zmienił się wasz pogląd na świat? doceniacie każdą piękną chwile w przyrodzie która także jest piękna?. To aż tak niesamowite uczucie że potrafi odmienić człowieka? a jak odmieniło was? proszę opisać w jaki sposób.

2. Zejdźmy bardziej to realu to jest za a kto przeciw teorii że oobe jest to tylko wytwór naszego mózgu a tak naprawdę mózg kreuje te obrazy zdarzenia, że tak naprawdę nie widzimy się ze zmarłymi, nie podróżujemy do innych wymiarów, nie spotykamy się z kolegami, nie podróżujemy po świecie itp.? myślicie że nasz umysł po odpowiednim treningu może nas tak złudzić nie prawdziwym obrazem astralu?

Ps. Bardzo prosił bym o wypowiedzenie się w szczególności ludzi którzy osiągnęli już swoje pierwsze wyjścia ,ale opinia innych też jest mile widziana.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
ldreamer
post 04.11.2008 - 16:20
Post #2

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Freddy K @ 04.11.2008 - 18:09) *
W sensie realnym jest jak najbardziej prawdziwe, bo jednak to zjawisko zachodzi, tylko, że w naszym umyśle, co jest skutkiem jakiś reakcji biochemicznych w mózgu.

ja natomiast uważam że niewiele to ma wspólnego z mózgiem. Dopóki mamy fazę i jesteśmy w ciele, wibracje/paraliż senny, szyszynka prawdopodobnie uwalnia psychodeliki, przez nią wytworzone.
Natomiast OOBE/AP są to stany kiedy nasza świadomość całkowicie opuszcza ciało ;] i wędruje w światach o innych częstotliwościach ;]
żeby to miało uzasadnienie w rzeczywistości, zdaj sobie sprawę z tego, że ludzie, którym się mózg całkowicie wyłączył, którzy nie wykazują żadnych oznak życia, powracają i opowiadają o swoich podróżach, rozmowach z istotami w POZA ;].

wierzyć w to że jesteśmy czymś więcej niż tylko ciałami? nie trzeba doświadczać OOBE albo nawet LD żeby stwierdzić że jesteśmy czymś więcej niż ciałami.
- mamy podświadomość, która nie była niezbędna HOMO SAPIENS żeby zapanować nad zwierzętami ;] poco ewolucja/bóg/Źródło/kosmos/absolut dał nam podświadomość? powiedz mi poco? powiedz mi dlaczego śnimy i jak to jest, że mamy świadome sny albo sny prorocze?... możesz odpowiedzieć na te pytania w sposób naukowy i racjonalny??
wątpie ;]
spójrz na wszystko co Cię otacza, przede wszystkim na SZTUKĘ.
jest naszym dialogiem z czymś wyższym ;] to samo nasza wyobraźnia niby taka normalna, przeanalizuj ją, wytłumacz jak działa, wytłumacz jak działają myśli.

ZA MAŁO WIESZ ABY STWIERDZIĆ ŻE OOBE JEST TYLKO BEZSENSOWNĄ GENERACJĄ UMYSŁU :)
pozdrawiam ciepło ;)

+Quote Post
6umerang
post 04.11.2008 - 17:12
Post #3

Dziadek do ożehuf

Notatnik

CYTAT(ldreamer @ 04.11.2008 - 17:20) *
ja natomiast uważam że niewiele to ma wspólnego z mózgiem.

(...)

ZA MAŁO WIESZ ABY STWIERDZIĆ ŻE OOBE JEST TYLKO BEZSENSOWNĄ GENERACJĄ UMYSŁU :)
pozdrawiam ciepło ;)

Jeśli nie jest zależne od mózgu, to opuszczanie ciała byłoby możliwe:

-- o każdej porze dnia i nocy
-- w każdej kondycji psychofizycznej
-- bez względu na aktywność samego mózgu

Tymczasem nie wyjdziesz z ciała jeśli nażresz się wcześniej jak świnia, jeśli nie przespałeś się wcześniej min te 1,5h to obe jest prawie niemożliwe do osiągnięcia, bo ilu jest obenautów wychodzących zaraz po położeniu się do snu? Aby wyjść musisz też najpierw wejść w trans, czyli mózg musi osiągnąć pewien poziom aktywności - bez tego nie ma chuja chłopie, nie wyjdziesz i już.

Więc stwierdzenie, że obe jest niezależne od mózgu, jest fałszywe.

A ostatnie capslockowe zdanie to już pycha totalna - bez prawdziwych, niepodważalnych dowodów na jedną, czy drugą tezę, wszyscy gówno wiemy.

+Quote Post

Posty w temacie
- Podróżnik po Astralu   Czy Oobe Jest Czymś Więcej?   04.11.2008 - 00:55
- - 6umerang   Temat był wałkowany 100 razy. A zwiazku między ...   04.11.2008 - 01:45
- - Zuben   Podróżnik, spotkania w OBE były nawet organizow...   04.11.2008 - 08:00
- - ldreamer   ani razu nie wyszedłem do tzw. astrala świadomie...   04.11.2008 - 13:18
- - Zuben   [kiedy znajdujesz się w LD, nie masz możliwości...   04.11.2008 - 13:54
- - 6umerang   Chyba, każdy kto doświadczył fałszywego przebu...   04.11.2008 - 15:58
- - Silverka   Freddy K. w sensie paranormalnym nie jest pradziwe...   04.11.2008 - 16:06
- - ldreamer   CYTAT(Freddy K @ 04.11.2008 - 18:09)...   04.11.2008 - 16:20
|- - 6umerang   CYTAT(ldreamer @ 04.11.2008 - 17:20)...   04.11.2008 - 17:12
- - Silverka   uwazam takze ze nie jest generacja naszego umtyslu...   04.11.2008 - 16:36
- - ldreamer   podam WAM żywy przykład tego jak m.in. działa s...   04.11.2008 - 17:00
- - Silverka   Jeśli nie jest zależne od mózgu, to opuszczanie...   04.11.2008 - 17:26
- - ldreamer   k*** mówie o czymś innym :D " W sensie real...   04.11.2008 - 17:35
- - Zuben   Silverka a ostatnio mi gadałaś że masz co raz m...   04.11.2008 - 17:37
- - Silverka   ale znowu jest coraz lepiej. wraca mi stary nawyk ...   04.11.2008 - 17:39
- - ldreamer   CYTAT(Freddy K @ 04.11.2008 - 19:41)...   04.11.2008 - 17:43
- - Silverka   Silverka albo kłamiesz, że wychodzisz z taką ł...   04.11.2008 - 17:49
- - ldreamer   o ile jesteś sceptykiem. Jeśli spotkania innych ...   04.11.2008 - 18:04
- - Podróżnik po Astralu   Można powiedzieć ze nie ma niepowtarzalnych dowo...   04.11.2008 - 22:03
2 Stron V   1 2 >

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park