CYTAT(ldreamer @ 07.11.2008 - 17:16)

dobrze, okej.
Ale powiedzmy sobie szczerze: to że mam takie a nie inne przekonanie, wynikające z mojego na razie drobnego doświadczenia, wcale nie oznacza że jestem głupi ;]
uważaj na słowa, Ketrab. wystarczyło powiedzieć że jestem w błędzie. Ja się tam nie urażam ale takie teksty możesz mi pisać na pw a nie na forum ;/
Widzisz, dreamer znów widzisz to co chcesz widzieć a nie to co jest, bijesz tam gdzie patrzysz czy patrzysz tam gdzie bijesz? rozpatruj to z perspektywy bijące(mającego zeza) i bitego . Niby to samo a jednak
inaczej. Głupszy od ciebie nie oznacza że jesteś głupi( zależy kto jest tym głupszym ) Ja np jestem głupszy od Zbyszka, ty jesteś głupszy od siebie- jutro ale za to mądrzejszy od siebie- wczoraj.
CYTAT(Zbyszek @ 07.11.2008 - 17:36)

jeśli sie wkurzyłeś to zrób coś z tego użytecznego.Postaraj się rozpoznać w umyśle ident tego wyobrażonego Ketraba. Odczuj kilkakrotnie intensywność tego uczucia , przyglądając się czy cie przypadkiem gdzieś nie wyrwało w wyobraźni. Na pewno odwiedziłeś nieświadomie swoich sprzymierzeńców, kolegów, przyjaciół, by sie pożalić na niesprawiedliwość., jeśli to zobaczysz to postrzeżesz wkrótce resztę.
Tak, inaczej gdy się wkurzysz,popsujesz sobie dzień,podobne przyciąga podobne.Wracając do ciałek,
otwierając się na to doświadczenie,postrzegasz (sytuacje) częściej i z pozytywnym skutkiem ich dalszych weryfikacji.Raczej popadam w stan natychmiastowego przeczucia w przedziale od kilku sekund do paru minut,czasami zdarzają się rodzynki(nie z bruklinu) po czasie kilku godzin ,raczej rzadziej niż częściej