oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Problemy Z Zasypianiem :(, czyli jak radzić sobie z bezsennością,zbyt dużym pobudzeniem ;)
Astralny błazen
post 08.11.2008 - 08:46
Post #1

Guests

ostatnio mam problem z zasypianiem tzn.czasami chcę mi się spać,ale nie mogę zasnąć,złapałem lekką bezsenność,ostatnio chyba nawet mniej snu potrzebuję,ciężej mi jest zasnąć,i stąd moje pytanie?
jak sobie z tym poradzić?czy to może być skutek praktykowania medytacji,pracy z energią,ezoteryki?kiedyś potrafiłem bardzo szybko zasnąć,ale teraz to czasami leżę godzinę i nic :(
jestem ostatnio bardziej pobudzony,chociaż chciałbym już spać :(
niestety utrudnia mi to osiągnięcie LD :(
w moim przypadku osiągnięcie ld graniczy z cudem m.in ze względu na problemy z zasypianiem,chciałbym żeby dawne czasy wróciły kiedy potrafiłem szybciej zasypiać,i te cholerne myśli napierniczają jak szalone,nie mogę przez nie zasnąć :(
pomocy!
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
MetaPsyche
post 08.11.2008 - 11:15
Post #2

Niepoprawny racjonalista
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Astralny witaj w klubie osób cierpiących na insomnie :p

Mam bezsenność od 10 lat. Przyzwyczaisz się. Bezsenność to najczęściej skutek jednego z poniższych:
- uszkodzenia mózgu
- zaburzenia lękowe
- depresja
- nerwice i psychozy

Ze względu na twój wiek stawiam na stres, zaburzenia lękowe albo depresje. Jeśli to stres albo lekka depresja to zwalcz przyczyny a bezsenność powinna szybko minąć. Jeśli to nerwica albo chociaż głęboko zakorzenione lęki to zacznij akceptować fakt, że nie poradzisz sobie z tym tak szybko jak byś chciał :p .

Co do wpływu bezsenności na LD/OBE to ma to zarówno pozytywne jak i negatywne strony.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park