Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Flac Na Mp3, ...
AlucarD
post 07.11.2008 - 20:06
Post #1

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 5913

Witam mam pytanie jak zamienić format FLAC(niestratna kompresja) na MP3 tak by jakość dalej pozostała niezmienna?? chodzi mi o hemi-sync...a jak wiadomo jakość jest tam najważniejsza...macie może jakiś program żeby można było dokonać takiej zmiany bez stratnie??
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Vodnik
post 08.11.2008 - 23:00
Post #2

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 5936

Dokładnie to nie wiem, bo nigdy nie interesowałem się tym aż tak mocno. Jednak wydaje mi się, że tak. Tylko ważna uwaga: wav nie zawsze jest taki sam. Gdy w win98 odpalałeś "rejestrator dźwięków" to zapisywał wszystko co się pojawiało na wejściu, bez *żadnej* kompresji (oczywiście zamiast tej tandety możesz użyć goldwava czy coś podobnego:)). Ale pamiętam dobrze, jak chciałem kiedyś coś wrzucić na mój ówczesny telefon (ct65) w formacie wav. Normalnie nie działało, trzeba było to jeszcze przerobić na innego wav'a... ile ich jest? Nie wiem, ale miej na uwadze, wav wav'owi nie równy;) Poszukaj w googlach...

a co mi tam:) sam poszukałem, proszę:

"WAV - format zapisu muzyki z jakością płyty kompaktowej (44.1 KHz, 16 bit, stereo) stworzony dla platformy Microsoft Windows. Pliki w tym formacie mają jednak jedną zasadniczą wadę - wielkość. Na 1 sekundę dźwięku potrzeba 172 kB. Z tego właśnie powodu format ten nie bardzo nadaje się do Internetu."

Jakość płyty kompaktowej to jest to czego szukasz...
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic