|
5.czy mogę zajmować się mentalką w każdej sytuacji,i w każdej pozycji?
tak, moen jak i bruce stosowali mentalki nawet przy piciu wina w barze, przy obiedzie;) a ja biorac przyklad z jego ksiazki takze stosuje mentalke wszedzie.
7.czy mentalka może być wyczerpująca/męcząca?
nie, wyobraz sobie, ze myslisz o swojej znajomej jakiejs. Widzisz ja jak rozmawia przez telefon. Po chwili dzwonis do niej i faktycznie rozmawiala przed chwila przez telefon.To jest mentalka. Czy to Cie meczy?
6.czy mogę w ten sposób porozumieć się z kimś w realu np.podczas mentalki polecę do mojego kumpla i coś mu powiem,będę rozmawiał z nim,czy później można to zweryfikować?czy to będzie prawdziwa rozmowa?czy ta osoba będzie mnie słyszała?
odpo taka jak wyzej.
8.czy długotrwała mentalka może wymęczyć(psychicznie,umysłowo)?
Nie, jesli bedziesz się relaksowal wedlug wskazówek, i wszystko robil jak nalezy to nie. Tak samo jak z OOBE. Wszystko wymaga ostroznosci i dystansu.
9.czy trzeba mieć umysł oczyszczony z myśli(w czasie mentalki-przed)żeby zajmować się mentalką?
Tak, trzeba miec tak zwana jasnosc umyslu, i nei miec chaosu myslowego, bo wetedy nie wiesz ktore sa mysli twoje a ktore np twojego opiekuna. Dzieki temu wzrasta takze poziom odczuwania tego co neifizyczne.
10.czy trzeba mieć dobrą koncentrację żeby "podróżować mentalnie"?
Owszem, warto wycwiczyc tak zwana podwojna uwage, jak to mawial moen. Koncetrujesz sie na szklance ale widzisz jednoczesnie obrazy z otoczenia. Ale warto na pcozatek zamykac oczy i widziec obrazy. Np, wyobraz sobie balona, i zobaczysz go, ja to nazywam widzeniem intuicyjnym. Jesli zobaczyles balona w wyobrazni to nie bedziesz mial problemu z mentalka.
1.czy z metalki można przejść do ld?jeśli tak to po czym poznać że to już jest ld?
Jesli lezysz i sobie wizualizujesz coś, wtedy tak. To czysty WILD.
2.czy trzeba mieć dobrą wyobraźnię żeby zajmować się mentalką?
NiE. bo mentalka to faktycznosc stanu rzeczy a nie wyobrazanie sobie tego co jest, Przyklad z pania z telefonem.
3.czy można zasnąć podczas mentalki(świadomie lub nieświadomie)?
Wszystko ejst mozliwe.
4.czy do mentalki trzeba być wypoczętym,rozbudzonym?a może trzeba/można być sennym?
To zalezy jak Tobie odpowiada, chociaz warto miec te czyste mysli i byc skoncentrowanym a bedac sennym, mozna latwo popasc w wyobrazenia, i po prostu odleciec w fazę.
Pozdr S.
|