|
|
18.05.2007 - 17:12
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Chodzi mi o relaksację.
Niby łatwe, niby proste, ale niezbędne i bardzo ważne. No i właśnie. Najpierw rozluźniam mięśnie, później obserwuję ciemność, a moje ciało staje się cieższe, czasem czuję mrówki w palcach. Ostatnio mniej rozpraszają mnie dźwięki z zewnątrz. Czasem rozmawiam sama ze sobą. Więc nie wiem, po czym można poznać, czy jestem wystarczająco głęboko odprężona. Po czym Wy to poznajecie? I, ewentualnie, podsuńcie pomysł na zejście "niżej"... Następnym krokiem jest wizualizacja, a wiem, że bez odpowiedniego relaksu dalsze działania na nic. Będę bardzo wdzięczna, bo ciężko opierać się tylko i wyłącznie na własnych spostrzerzeniach. Pozdrawiam (: |
|
|
|
![]() |
18.05.2007 - 17:45
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP |
Po pierwsze kiedy sie relaksujesz? Jaka metode stosujesz, to jest wazne. Jezeli chcesz poglebic relaksacje, zacznij liczyc np. od 100 do 1, i wyobraz sobie ze schodzisz po drabinie, badz schodach. Musisz to poczuc. A poczuc jest to bardzo latwo, w zasadzie nie da sie tego pominac... Najczesciej czuje jak powoli trace kontakt z cialem, uspokajam sie, badz znienacka ogarnia mnie paraliz... Tyle tematow juz o tym bylo, wystarczy poszukac. Pozdrawiam.
|
|
|
|
18.05.2007 - 17:53
|
|
|
Dzięki :) Wczoraj próbowałam ze schodami, może poprostu muszę to robić dłużej...
|
|
|
|
18.05.2007 - 18:23
|
|
|
Pamiętaj o czterech rzeczach!
1.Nic na siłę (tylko młotkiem :) ) - akceptacja samej siebie oraz przyzwolenie na to by po prostu się działo, w swoim własnym tempie; 2. Praktyka czyni mistrza; 3. Ważne jest ukierunkowanie - wiedząc co możesz osiągnąć, będzie Ci łatwiej; 4. Bez oczekiwań - często to właśnie oczekiwania sprawiają, że "nic" sie nie udaje, a później tylko rozczarowanie sie pojawia. Bardzo dużo materiałów na temat relaksacji jest w internecie. Zastrzegam sobie prawo do popełniania błędów, jestem tylko Szymon'em. Czasem to nawet AŻ :) Pozdrawiam |
|
|
|
18.05.2007 - 18:29
|
|
|
Wiesz co? Masz rację :) Nic na siłę, bez określonych reguł i sztywnych planów :) Muszę poprostu dać się ponieść... Dziś się postaram i nie zrezygnuję tak szybko! Dziękuję bardzo ;)
|
|
|
|
18.05.2007 - 18:44
|
|
|
Wiedz, że podczas relaksacji/medytacji można używać różnych zmysłów - dotyk, zapach, wzrok, smak, dźwięk. Nie ma w tym reguły, każdy z nas działa inaczej, jedne wrażenia będą silniejsze , a drugie słabsze.
Warto troszeczkę popróbować. Może się okazać, że najsilniej reagujesz na np. dotyk i dźwięk. Z podpowiedzi to byłoby na tyle :) (ode mnie oczywiście) |
|
|
|
quality ;) Podpowiedzcie... 18.05.2007 - 17:12
Ketrab Wszystko już było ,Metoda Jacobsona,Metoda Schul... 18.05.2007 - 17:39
Ketrab Pamiętaj by rozlużnić wszystkie mięśnie ,nawe... 18.05.2007 - 19:31
starr a ja mam pytanie od siebie-gdzies, ktos, kiedys na... 18.05.2007 - 20:20
daywalker CYTAT(starr @ 18.05.2007 - 21:20) a ... 18.05.2007 - 21:34
szymon Jak jest zimno to trzeba tak oddychać :)
Nos jest... 18.05.2007 - 22:22
starr ja robie tak: 4 sek wdech , 4 sek przytrzymanie , ... 18.05.2007 - 23:12
quality To ja ciągle byłam w błędzie :) byłam przekon... 19.05.2007 - 10:31
Ketrab CYTAT(quality @ 19.05.2007 - 11:31) ... 19.05.2007 - 10:37![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |