oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Hemi Sync
SoLo
post 15.11.2008 - 18:11
Post #1

Przechodzień

Grupa: Podróżnicy

Witam Wszytskich!

Chciałbym poeksperymentować troche z H-S. Jednak nigdzie w necie nie moge znaleść pojedyńczych utowrów czy to w wav czy mp3. Czy ktos z was ma jakiej linki do tych utworów . Nie chodzi mi o jakies giga poczki po 2 GB, bo mój net i tak tyle nie ściagnie. Chodzi mi o jakies pojedyczne- do kilku utworow min. głeboki trans i cos takiego jak FOCUS do 27.
Nie wiem zbyt wiele na ten tamet ale tu przeczytałem na temat HS i FOCUSA.

HEMI-SYNC
Slowo Hemi-Sync jest angielskim zlepkiem slów Hemispheric Synchronization, co mozna przetlumaczyc jako "Synchronizacje pólkul mózgowych". Jak na mój gust powoduje swiadome snienie (sen przy utrzymanej swiadomosci), ale inni doszukuja sie w tym (jak i w wielu innych rzeczach) czegos wiecej. Ja jednak uwazam to wiecej za bzdure która czlowiek se swiat ubarwia i nie bede przedstawial tu tych innych pogladów, gdyz na suwaja od razu subiektywne podejscie.
Technologia ta powstala w instytucie zalozonym przez Robert'a A. Monroe w celu badania i eksploracji snu. Powoduje ona odciecie sie naszej swiadomosci od zmyslów, przy niesamowicie duzej synchronizacji pólkuli prawej z lewa (czego korzysci zostaly opisane w dziale THEORIA). Sklada sie z sklada sie z kilkunastu stanów swiadomosci, skupienie które odpowiednio nazywaja sie FOCUS 10, FOCUS 12, 15 .... Poczawszy od FOKUS 10 który powoduje uspienie tylko ciala przy zachowaniu zmyslów , kazdy nastepny powoduje coraz wieksza utrate kontaktu z otoczeniem. I tak np. przy FOCUS 21 nie mamy juz kontroli nad naszym cialem i percepcja czasoprzestrzenna zostaje zachwiana, zyjemy wtedy w swiecie wykreowanym przez siebie we wspól pracy z nasza swiadomoscia. Natomiast gdy znajdujemy sie w stanie FOCUS 27 nie istnieje dla nas pojecie czasoprzestrzeni, moze nam sie wydawac, ze spedzilismy w tym stanie kilka godzin a tak naprawde beda to 2 minuty. Patrzac na z perspektywy zycia realnego FOKUS 27 jest totalna pustka (przynajmniej dla czlowieka nieprzyzwyczajonego, zyjacego tylko forma . Moim skromnym zdaniem jest to stan w którym idee nie przyjmuja formy, mozemy je wtedy postrzegac obiektywnie (pomijaja fakt, ze idea moze byc uczuciem w swojej czystej postaci).
Jezeli chcesz znalezc sie np. w stanie FOCUS 21 musisz niestety jak to zwykle bywa troche pocwiczyc. Problem polega na tym, ze swiadomosc nie jest do stanów wyzszych niz FOCUS 10 przyzwyczajona. Wiec wchodzac np. w stan FOCUS 25 mozesz sobie to przypadkiem uswiadomic (nie mówiac o tym ze przestraszyc, a jest to podstawowa przeszkoda) i podekscytowac sie troche co spowoduje natychmiastowy powrót. Dlatego tez trzeba wybrac opcje "malymi kroczkami": zaczynasz od FOCUS 10 i po kolei przyzwyczajasz sie do kolejnych FOCUS'ów. Wlasciwie to musisz przebolec FOCUS 10 bo potem juz jest fajnie. To by bylo na tyle. W przyszlosci poswiece temu osobny dzial ale jeszcze musze troche sie tym pobawic, gdyz tez dopiero raczkuje w tej dziedzinie

Wiec byłbym b.wdzieczny za wysłanie linku na PW lub gg : 702896 i opisywania swoich -przezyc z HS. Za wszelka pomoc mozliwie się odpłace. Pozdrawiam!
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
MetaPsyche
post 20.11.2008 - 18:31
Post #2

Niepoprawny racjonalista
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

A propo chomika:

http://chomikuj.pl/MetaPsyche/Nagrania/Hem...ave-I-Discovery
Tutaj znajdziecie The Getaway Experience w bezstratnym formacie FLAC. Waży trochę więcej niż MP3, ale nie różni się jakościowo od oryginału. Narazie jest pierwsza część jedynie, ale cały czas wrzucam resztę...

Niestety chomikuj.pl ma tę wadę, że jeśli chcesz ściągnąć więcej niż 50 MB jednorazowo, musisz wykupić transfer np. przy użyciu sms'a. I tak np. 1GB kosztuje 2 zeta + VAT, a 5GB 5zł + VAT. Całe The Getaway Experience we FLACu waży niecałe 6 GB, więc koszty są naprawdę niewielkie w porównaniu do setek ojro jakie trzeba wydać na oryginał, ale jednak jakieś są...

UPDATE
Oczywiście pliki możecie legalnie ściągnąć, jedynie jeśli posiadacie w chacie oryginalne płyty - tak więc pliki służą za opię zapasową ;] .
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
- SoLo   Hemi Sync   15.11.2008 - 18:11
- - wojownikswiatla   jesli chodzi o hemisync z monroe to mam wszystko-m...   15.11.2008 - 21:15
- - alien   http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=autohipnoza tu c...   16.11.2008 - 12:48
- - wojownikswiatla   czasem wrzuce cos na poczte z ktorej kazdy moze so...   16.11.2008 - 16:18
- - MetaPsyche   Z tą pocztą dobry pomysł, ale brakuje 4 pliku z...   17.11.2008 - 07:10
- - Astralny błazen   moim zdaniem poczta jest dużo lepsza niż Rapidsh...   17.11.2008 - 08:31
- - wojownikswiatla   brakujaca 4 sciezka serca szamana dodana:) , fajni...   17.11.2008 - 18:26
- - MetaPsyche   No nareszcie ktoś wrzucił The Geteaway Experienc...   18.11.2008 - 09:02
|- - Dragilla   QUOTE (MetaPsyche @ 18.11.2008 - 09...   18.11.2008 - 16:51
- - MetaPsyche   Znalazłem tylko jedną stronkę z kompresją bezs...   18.11.2008 - 17:11
- - Kab   Mialem kiedys cala serie hemi sync dobre dla osob ...   18.11.2008 - 17:25
- - wojownikswiatla   wysylajac pliki o duzej pojemnosci na tlen, czesto...   20.11.2008 - 17:17
- - MetaPsyche   A propo chomika: http://chomikuj.pl/MetaPsyche/Na...   20.11.2008 - 18:31
|- - Dragilla   Możecie też użyć torrenta i ściągnąć za da...   20.11.2008 - 20:12
- - uncommon   Witam. Przyłącze swoje oddzielne pytanie do te...   27.02.2013 - 17:51
- - milo2509   Witam, mam takie pytanie. Od jakiegoś czasu każd...   20.09.2013 - 00:08
|- - serafis   CYTAT(milo2509 @ 20.09.2013 - 01:08)...   21.09.2013 - 18:18
|- - milo2509   CYTAT(serafis @ 21.09.2013 - 18:18) ...   22.09.2013 - 23:21
|- - serafis   H-S wpadło Ci w ręcę jako odpowiedni na ten cza...   23.09.2013 - 08:17
- - Garot   A Ty wierzysz, że jesteś kimś w mózgu, kto pot...   23.09.2013 - 00:30
2 Stron V   1 2 >

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park