|
|
08.12.2008 - 21:29
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Witam
Od dzieciństwa miewam paraliże senne, kiedyś nazwałabym to strasznymi koszmarami w których świszczało w uszach i miałam jakieś straszne halucynacje. Z jednej strony wiedziałam w jakiej pozycji leże , czułam dokładnie swoje ciało ale nie mogłam się ruszyć..do tego zawsze czułam jakby czyjąś obecność. Czasem mnie ktoś dusił tz tak jakby szarpał i miałam drgawki... po kilku latach chciałam już iść do psychologa czy kogoś bo mialam tego dosyć, ale odkryłam że to zjawisko nazywa się paraliżem sennym. Ponieważ czasem cierpie na bezsenność to myslę że mój organizm jest jakoś przemęczony i jak już zasypiam to potem dostaję takiego stanu paraliżu...zdaża sie to również gdy np. obudze sie za wcześnie i chce jeszcze na godzinke usnąć. ..to akurat dzieje sie nad ranem..i wdety bardzo łatwo wpadam w ten paraliż. Odkąd dowiedziałam się co to jest, przestałam sie tego bać, za to w tym stanie po drgawkach chce wyjść z ciała ale nigdy mi to sie nie udalo. Wyobrażam sobie sznur po którym sie wspinam ..itd ale to na nic. poprostu leże jak ta kłoda, umysł mam jakby aktywny slysze co sie dzieje w pokoju np. program w tv ale za cholere nie moge sie obudzic ani tez wyjsc z ciala. kiedys kolezanka siedziala w pokoju i sie przerazila, bo dostalam drgawek....a ja tkwie w takim okropnym stanie i nie moge nic zrobić. tak sobie mysle ze jak juz miewam te paralize to moze warto wyjsc...tylko jak? zdazało mi sie ze tj ruszam reka i sie na nia patrze albo ze siadam...ale to raczej takie zludzenie w tym paraliżu...myślę że to nie oobe. help :) |
|
|
|
![]() |
| Tu i teraz |
09.12.2008 - 08:41
|
|
Guests |
gratulacje :),niektórzy ćwiczą latami żeby mieć chociaż jedno oobe(skrajne przypadki,ale i tak bywa),a tobie to z taką łatwością przychodzi,nic tylko pogratulować :),swoją drogą ciekawe skąd biorą się te paraliże :)
praktykujesz medytację?zajmujesz się czakrami?bo nie chce mi się wierzyć że same z siebie :) CYTAT Odkąd dowiedziałam się co to jest, przestałam sie tego bać, za to w tym stanie po drgawkach chce wyjść z ciała ale nigdy mi to sie nie udalo. Wyobrażam sobie sznur po którym sie wspinam ..itd ale to na nic. poprostu leże jak ta kłoda, umysł mam jakby aktywny slysze co sie dzieje w pokoju np. program w tv ale za cholere nie moge sie obudzic ani tez wyjsc z ciala. dobrze zajmować się czakrami(oczywiście najlepiej z umiarem),wtedy oobe łatwiej przychodzi,a i medytacja jest także wskazana(ale nie niezbędna),no no ale chyba faktycznie masz do tego talent :) |
|
|
|
monii Ciągłe Paraliże, Ale Bez Oobe 08.12.2008 - 21:29
tom Moniu, w paraliżu dużą role odgrywa wyobraźnia... 08.12.2008 - 21:47
monii zdażało mi się też że w paraliżu kołdra mi ... 08.12.2008 - 21:58
monii niczym takim sie nie zajmuje..poprstu tak mam i ty... 09.12.2008 - 09:13
eMDePe witam. Dzisiaj niechcacy trafilem na to forum, bar... 11.12.2008 - 23:08
malina_ Miałeś ld czyli świadome śnienie. Jedni rozró... 12.12.2008 - 12:42
monii Miałam niedawno świadomy sen
a minanowicie sobi... 13.12.2008 - 17:00
tom Gratulacje :D a takie wątpliwości się zdarzają... 13.12.2008 - 17:15![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |