oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Relaksacja I Chłód
Ero Cras
post 31.12.2008 - 07:56
Post #1

Guests

Dziś między 24 a 1 w nocy słuchałem nagrania Adama Bytofa. Nagranie te ma na celu wywołanie Hipnagog. Ale zamiast tego nauczyłem się relaksować, i tu tkwi diabeł. Nauczyłem relaksować jak narazie tylko nogi, za pomocą wytworzonego chłodu, jak myśle przez mój mózg. Gdy tylko skupie się na nogach czuje chłód i ich ciężkość, gdy ich dotknełem były wyraźnie chłodniejsze od reszty ciała. Wiem dokładnie, że były przykryte tą samą powierzchnią co całe ciało, a w pokoju grzał kaloryfer. Na pewno moje nogi nie stały się chłodniejsze przez czynnikiów zewnętrznych, więc przez co? Czy potrafię sam się chłodzić i ogrzewać za pomocą umysłu? Jeśli potrafie sam sie chłodzić, to i odwrotność tego też musi istnieć.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Archangel
post 31.12.2008 - 18:54
Post #2

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

QUOTE (Ero Cras @ 31.12.2008 - 06:56) *
Ale zamiast tego nauczyłem się relaksować, i tu tkwi diabeł. Nauczyłem relaksować jak narazie tylko nogi, za pomocą wytworzonego chłodu, jak myśle przez mój mózg.

Sprobuj sie skupic lepiej na tym zeby:
1. Relaksowac sie bez zadnych wspomagaczy.
2. Relaksowac cale cialo jednoczesnie. Relaksacja poszczegolnych czesci ciala to raczej wstepny etap ale cool ze zrobiles krok do przodu. Bez problemu znajdziesz opisy roznych technik na necie. Ladnych kilka lat temu po intesywnej praktyce bylem w stanie w ciagu kilku minut przejsc do SP (paraliz senny). Znalazlem w sobie cos jakby przelacznik. Pstryk i zanurzalem sie w nicosci. Niestety mialem dluga przerwe i kompletnie zapomnialem jak to dziala:\ Dobre skutki daje polaczenie R z oddechem. Przy kazdym wydechu czujesz jak cale cialo sie "zanurza we snie"
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
- Ero Cras   Relaksacja I Chłód   31.12.2008 - 07:56
- - Rasiak-gruz-Astralnybłazen   czasami tak jest że nogi są bardziej zimniejsze(...   31.12.2008 - 09:31
- - tom   Dokładnie jak pisze Rasiak ;-) uczucie ciepła/zi...   31.12.2008 - 10:58
- - Ero Cras   Jak udało mi się wejść w stan lekkiego transu ...   31.12.2008 - 11:36
- - Archangel   QUOTE (Ero Cras @ 31.12.2008 - 06:56...   31.12.2008 - 18:54
- - twistoid   Zamykam.   05.01.2009 - 16:27

Closed TopicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park