Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Moment Zasypiania
Kevin
post 01.06.2008 - 06:23
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 612

Śnie świadomie co najmniej 2 razy w tygodniu.
Wcześniej po prostu spałem zwykłem snem i jakoś w trakcie snu odzyskiwałem świadomość ale ostatnio to się zmieniło i kiedy rano się budzę, przewracam się na drugi bok i myślę sobie "zaśnij nie tracąc świadomości" nie ruszam gałkami ocznymi, ani nie poruszam żadną częścią ciała i zwykle coś zaczyna się dziać.
Widzę jakby to co widać przed zamkniętymi oczami robiło się bardziej ziarniste, trochę mi się to kojarzy z telewizorem nie ustawionym na żadną konkretną stację ale ta ziarnistość jest chyba bliżej środka pola widzenia (chyba)

i teraz moje pytanie:
Pamiętacie może moment zasypiania? pamiętacie może co wtedy widzieliście.
Ja 2 dni temu zasypiałem i się na tym złapałem i nagle usłyszałem na słuchu wewnętrznym (jakby dźwięk ze snu) głośny wystrzał, a obraz zrobił się całkiem czarny, a potem się obudziłem zanim naprawdę zasnąłem.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Archangel
post 31.01.2009 - 00:40
Post #2

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 5720

Ja zazwyczaj przechodze przez klasyczne etapy: relaksacja, widze jakies wzory swietlne, czasem slysze nieogreslone glosy, reka noga mi sie sama poruszy wtedy wiem ze to juz blisko. Po jakims czasie film mi sie urywa i nagle uswiadamiam sobie ze unosze sie nad swoim cialem albo dryfuje w jakims kierunku. Od dlugiego juz czasu nie mam zadnych wibracji ani SP.

Ostatnim razem jednak przezylem dokladnie caly show. W srodku nocy uskutecznialem WILD juz prawie 2 godziny. Wzialem budzik do reki - Ladnie spie...rzylem znowu. Walnalem sie do wyra na bok i pomyslalem ze warto by przynajmniej zasnac. W ciagu kilku sekund preszedlem przez caly opisany proces, uslyszalem cos jakby huk/mlasniecie i zsunalem sie w dol ze swojego ciala na ziemie. Jednak od razu poczylem siebie w wyrze i to wciagnelo mnie z powrotem. Nie poddalem sie i ponowilem wyjscie. Bez problemu tak jakby to byla czynnosc tak prosta jak kiwniecie palcem zsunalem sie jeszcze raz. Oczywiscie ten sam huk/mlasniecie w trakcie przejscia. Pierwsze wrazenie troche jakbym byl w wodzie - zmysly troche inaczej funkcjonuja. Odczolgalem sie od wyra. Gdzies na dnie wiedzialem ze musze sie oddalic od fizycznego ciala. Otworzylem (astralne) okno w pokoju i wyfrunalem...
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic