|
|
31.08.2007 - 20:17
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006 Notatnik |
Ostatnimi czasy, często doświadczam ld... wydawało mi się, iż samo uświadomienia sobie, że się śni można kontrolować sen. No właśnie, a co jeżeli go nie możemy kontrolować? Chce lecieć.... trzyma mnie przy ziemi, nie mogę... podskakując odczuwam możliwość podniesienia, i opadam, czasami ściany są twarde, mimo iż chcę przełożyć przez nią rękę.
Hm, w sumie przypomniało mi się jeszcze jedno ciekawe przeżycie, o którym chciałbym wspomnieć w formie raczej pytania o opinie na ten temat. Mianowicie obudziłem się ostatnio dosyć późno w nocy pomyślałem by się zrelaksować i po pewnym czasie odliczania od 100 do 0, moje łóżko zaczeło falować (fale od lewej do prawej, poruszające się od dołu do góry łóżka...)... |
|
|
|
![]() |
04.09.2007 - 11:31
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006 Notatnik |
Przeczytałem ostatnio o metodzie wyjścia z LD, która mianowicie polegała na będącym świadomym snu trzeba wyrazić NATYCHMIASTOWA chęć wstania ciałem cielesnym i ODRAZU wykonanie tej czynności- bez zastanowienia. Wydało mi się to bardzo sensowne, bowiem moim problemem był bardzo krótki paraliż senny, na tyle krótki, że go jeszcze nie doświadczyłem... nigdy, nawet w nocy o 4 przebudzony nie byłem sparaliżowany! Więc, zwyczajnie paraliż u mnie pojawia się tylko podczas snu, a podczas wybudzania mija... więc wstanie w śnie podczas paraliżu jest idealnym pomysłem! Podziałało! W chwile po "wstaniu" stałem obok łóżka patrzac na siebie (bardzo niewyraźnie, jakbym mial nie do konca otwarte oczy), pozniej wyszedlem insynktownie przez okno, dalsze fakty sa zbyt pogmatwane bym mial ochote je opisywac (zbyw wiele wrazen podczas krotkich wydarzen...)
Co o tym sądzicie? Czy jest sens tę technikę wykorzystać jako podstawę, wśród metod wychodzenia?(dodajac, iz ld mam dosyc czesto [3-5 na tydzien]) |
|
|
|
28.02.2009 - 15:04
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Przeczytałem ostatnio o metodzie wyjścia z LD, która mianowicie polegała na będącym świadomym snu trzeba wyrazić NATYCHMIASTOWA chęć wstania ciałem cielesnym i ODRAZU wykonanie tej czynności- bez zastanowienia. Wydało mi się to bardzo sensowne, bowiem moim problemem był bardzo krótki paraliż senny, na tyle krótki, że go jeszcze nie doświadczyłem... nigdy, nawet w nocy o 4 przebudzony nie byłem sparaliżowany! Więc, zwyczajnie paraliż u mnie pojawia się tylko podczas snu, a podczas wybudzania mija... więc wstanie w śnie podczas paraliżu jest idealnym pomysłem! Podziałało! W chwile po "wstaniu" stałem obok łóżka patrzac na siebie (bardzo niewyraźnie, jakbym mial nie do konca otwarte oczy), pozniej wyszedlem insynktownie przez okno, dalsze fakty sa zbyt pogmatwane bym mial ochote je opisywac (zbyw wiele wrazen podczas krotkich wydarzen...) Co o tym sądzicie? Czy jest sens tę technikę wykorzystać jako podstawę, wśród metod wychodzenia?(dodajac, iz ld mam dosyc czesto [3-5 na tydzien]) Dokładnie tak. Ja nie jestem dobry w LD ani OBE ale ostatnio miałem spontaniczną przygodę: w środku nocy budzi mnie masakryczny świst/pisk no tak głośny że aż się budzę. Ciemno i od razu przypominam sobie że takie sensacje często towarzyszą OBE. Ale jest całkiem ciemno (nic nie widzę). Po czym przypominam sobie że muszę postanowić że widzę, więc postanawiam "widzę"... i nagle widzę - leżę w łóżku, wszystko normalnie, ale czuję się dziwnie - jak we śnie, lecz wszystko widze tak wyraźnie jak w normalnym życiu i jestem na maksa świadomy. Więc robię test - dotykam oparcia łóżka - czuję je. Pcham mocniej - ręka przechodzi. No to wiem na czym stoję. Myślę sobie że pójdę do kuchni... ale jakoś mi to zupełnie nie szło, wstałem z łóżka ale gdzieś czułem się jakbym był jakis poskręcany czy coś takiego i nie mógł sie sprawnie poruszać. Z resztą byłem tym wszystkim dosyć spanikowany :) Pomyślałem o powrocie do ciała i wróciłem - czułem że jestem w ciele, wszystko wraca do normy itd. Żałuję że nie poeksperymentowałem dłużej :( |
|
|
|
anonim Kontrola Nad Ld 31.08.2007 - 20:17
daywalker Hmm miałem podobną sytuację po bujaniu się na ... 31.08.2007 - 20:57
Ciesla Mam dobrą nowinę: wiem czemu nie miałeś ... 31.08.2007 - 21:08
anonim A jakie sposoby przejscia z ld do oobe proponujeci... 31.08.2007 - 21:13
daywalker Nie ma sprawy, poszukaj w tym temacie.
http://oobe... 31.08.2007 - 22:30
new1 Wydaje mi sie, ze nie odzyskales pelnej kontroli, ... 01.09.2007 - 09:43
Kuba32 Z tym LD to ciekawa sprawa, bo miałem dokładnie ... 01.09.2007 - 10:17
Noobek To wsyztko raczej zalezy od "stopnia świadom... 02.09.2007 - 03:48
Ketrab Niestey tak to już bywa i po wielu LD musze stwie... 02.09.2007 - 07:52
parkurowiec pod niebem CYTAT(Michal @ 28.02.2009 - 16:04) D... 09.04.2010 - 20:20
pieczywo Gratulacje! Wyszedles moją metodą :P
Oczywis... 04.09.2007 - 13:30
AuroN Co do piewszego posta to myślę że miałeś ogra... 04.09.2007 - 21:34
AdeptOOBE Witam
Kiedyś próbowałem osiągnąć oobe i ld ... 02.07.2009 - 19:28
dreamer_the_one CYTAT(parkurowiec pod niebem @ 09.04.2010 ... 09.04.2010 - 21:44
Grower Ja mam dziwny problem. Nie wiem, czy to wibracje, ... 29.04.2010 - 09:16
Sensei Noni CYTAT(Grower @ 29.04.2010 - 10:16) J... 14.08.2011 - 10:08
Shin Takesuji Mam pewien problem... gdy w świadomym śnie, chc�... 13.08.2011 - 18:31
nikt.kto.by.byl.kims Dokładnie. Następująca kwestia, postaraj przyzw... 13.09.2011 - 23:20![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |