oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Hipnagogie..., Pytania...
Jack :)
post 18.06.2008 - 10:42
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Witam. Być może był już taki temat ale założę nowy. Chciałbym zadać pytanie. Ćwiczę już rok OOBE i dzisiaj dopiero chyba dostałem Hipnagogi. Nie wiem czy dokładnie można to tak określić ale opiszę wam jak to wyglądało. Zacząłem relaksacje i potem poczułem się ciężko. Przyszedł pisk i zacząłem się wsłuchiwać, zaczęło mną troszeczkę bujać i przestawało i tak ciągle. W pewnym momencie nic się nie działo, poprostu leżałem sobie i nie było żadnego pisku tylko czułem jak mi drętwieje prawa noga. Niby że ją czułem ale to nie to samo. I potem tak jak leżałem to nagle usłyszałem las i ćwierkanie ptaków. Pomyślałem że to nie możliwe żeby u mnie w wieżowcu w mieszkaniu były ptaki więc się wytraszyłem i się obudziłem. Prawa noga była zdrętwiała ciężko mi się nią ruszało i wogóle ćwierkanie wszystko zniknęło. I mam pytanie. Czy to były hipnagogi ?? Słyszałem że jak się ma hipnagogi to się słyszy różne dźwięki ale nie wiem jak jest z tymi obrazami. One się pojawiają pod powiekami czy w wyobraźni ?? Pozatym kilka minut przed tym ćwierkaniem serce nistąd ni zowąd zaczęło mi walić jak młot i czułem się jakby mi ktoś położył cegłe na płucach. Pozdro i Czekam na odpowiedzi.

PS. Swoją drogą opiszcie po jakim czasie osiągacie hipnagogi i jak one wyglądają u was.Gdy zacząłem ćwiczyć była 21, gdy się wystraszyłem i rozbudziłem była 22:30.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
EternalMagia
post 10.03.2009 - 13:30
Post #2

Przechodzień

Grupa: Podróżnicy

Witam wszystkich :)

Ja pierwsze hipnagogi doświadczyłam w wieku 12-13 lat (coś mniej więcej :P)
w środku nocy słyszałam wyraźną rozmowę 2 osób oraz skrzeczenie papugi , pamiętam jak zaczęłam się zastanawiać czy to ktoś z domu z kimś nie rozmawia le oczywiście wszyscy spali ;p przestraszyłam się nieźle , ale wtedy jeszcze nie miałam pojęcia , że to hipnagogi ;] a teraz, niedawno doświadczyłam ich podczas paraliżu sennego, to było coś okropnego, jednostajny pisk w uszach , który chciał mi rozsadzić czaszkę ;/
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park