Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Alkohol A Obe, Czy alkohol może być pomocny przy osiąganiu OBE?
Bmetbg
post 02.03.2009 - 13:43
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3538

Chciałbym poruszyć pewną kwestie dotyczącą "sposobów" na ułatwienie osiągnięcia OBE. Jedni słuchają muzyki, drudzy odliczają "od tyłu" itd... Ja zauważyłem że po wypiciu nawet nawet małej ilości alkoholu, cze jestem w stanie się skupić co automatycznie nie pozwala mi osiągnąć stanu o którym mowa. Sprawa ma sie jednak całkiem inaczej gdy np piłem całą noc aż do rana, następnie gdzieś w południe alkohol sobie gdzieś tam ze mnie wyparował po czym pojawił się znany większości (tak myślę) KAC.
Sedno sprawy jest takie ze przy tak wymęczonym organiźmie, sennym, zmęczonym czówaniem, osłabionym baletami dało zauważyć się zwiększoną tendencje do osiągania OBE. Gdy usiadłem nawet na chwile przed komputeram, telewizorem bądz położyłem się, już po chwili odczuwałem silne wibracje, moje myśli odpływały... osiągałem OBE.
Czy alkohol pomaga? czy może jest to skutek osłabienia organizmu? czy możliwe by "kac" pomagał?
Może ktoś miał jakieś doświadczenia w tym temacie? Zapraszam do udzielania sie w tym temacie;)
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
rkowela
post 11.03.2009 - 22:17
Post #2

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 5844

Co do alkoholu to zauważyłem w moim przypadku, że zwiększa skuteczność metody 4+1. Praktycznie za każdym razem jak zdarza mi się wypić 1 piwko pod wieczór (ok. godz. 19-20) lub jak wracam wcześnie z jakichś imienin to nad ranem mam bardzo zadowalające rezultaty. Oczywiście zachowuję w tym umiar, czyli np. 1 piwo na tydzień lub na dwa tygodnie. Bez alkoholu udało mi się wyjść tylko raz i byłem w miarę dobrze dostrojony, ale inne próby kończyły się zaśnięciem i całe wybudzanie nad ranem szło na marne.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic