|
|
30.03.2009 - 20:11
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witam wszystkich :),
Od razu mówię, że jeśli jesteś niewytrwały i nie potrafisz się zdeterminować to najlepiej odpuść sobie LD/OOBE i najlepiej w ogóle to forum ^^... Nie wiem jak jescze mogę was przekonać... Po prostu ja stosuję tą technikę i ona naprawdę na mnie działa. Zawsze miałęm problemy z PEŁNĄ ŚWIADOMOŚCIĄ podczas LD, a kilka 100% LDków miałem bardzo krótkich (O! Śnie, dobra co by... - i cofka). Dzięki technice naprawdę mam prawie regularne LDki i z nocy na noc coraz bardziej wydłuża mi się czas ich trwania :). Przechodząć od razu do techniki: CYTAT Najważniejsze w hardcorowych TRkach jest to by robić je co 10min (najlepiej co 5) A teraz opis dla bardziej niekumatych :s: Problem przy TR jest zazwyczaj taki, że robimy je rzadko i spontanicznie przypominając sobie o ich zrobieniu kilka razy na dzień. Następnie po kilku dniach przychodzi znane rozczarowanie, frustracja i rzucamy regularne TR by może kiedyś tam do nich wrócić... Sam u siebie zauważyłem taki proces i po prosu stwierdziłem, że jest to głupie i bez sensu, dlatego skupiłem się na BARDZO częstych TR by być ciągle gotowym na nagłe* pojawienie się snu. TR robię, np. tak: Najpierw automatycznie zadaje sobie pytanie: "czy to jest sen?" i patrzę wpierw na ręce, oczywiście jak mogę, więc jeśli, np. Toczysz pojedynek samurajski, albo się onanizujesz i ręce masz "nie do oderwania" to po prostu radzę byś na ręce akurat nie patrzył xd. Następnie rozglądam się wokół siebie i przyglądam się światu (a konkretniej doznaniom/bodźcom jakie odczuwam, najbardziej wzrokowe). Mówie sobie taką formułkę w głowie: "Muszę być cały czas czujny/świadomy, sen może zdażyć się zawsze i wszędzie - przecież zazwyczaj sen toczy się w trakcie dnia - tym bardziej muszę być czujny. Czy to nie jest czasem sen???" i robie jeszcze takie patenty upewniające mnie i wzbogacające TR jak: -wkładanie reki w ścianę (jak jest gdzieś jakaś ściana) -wkładanie ręki w rękę (o ile nie biorę udziału w jakimś przedstawieniu teatralnym bo wyglądałoby to conajmniej dziwnie :s) -zniana koloru siłą woli (uwaga by się ze skupienia nie zesrać) -próba lotu (byle by nie skakać z okien, bo można np. zrobić dziórę w asfalcie i utrudnić ruch drogowy, albo zniszczyć komuś samochód i płacić mu odszkodowanie - chyba nie chcecie tego?) -tworzenie/usuwanie przedmiotów -wyciągnąć 'siebie' z lustra (zajebisty efekt w LD, naprawdę bomba kolege macie :D) -wrócić do ciała Następnie staram sobie przypomnieć co robiłem do TEGO czasu. Czyli - udajemy w dogę do pamięci (nie zapomnieć prowiantu) i przypominamy sobie ostatnie pare godzin swojego życia - krok po kroku, najlepiej od chwili porannego obudzenia się. Po prostu odpowiadamy sobie na pytanie "z kąd ja się tutaj wziąłem?". We śnie wygląda to mniej więcej tak, że jak tylko prubujemy sobie przypomnieć poprzednie chwile życia to pierwsze wspomnienie (z ostatnich paru godzin) to o jak kładziemy się spać, a tutaj nagle dzień! =O. Czyli to sen! Uwaga, bo może nastąpić cofka - jak przypominamy sobie nasze c.f. Co jescze? Tak, to wszystko :). Nie zapomniejcie o najważniejsze zasadzie: CYTAT Najważniejsze w hardcorowych TRkach jest to by robić je co 10min (najlepiej co 5)... Mnie udało się w drugim dniu, bo w pierwszym robiłem TR rzadziej ;). POWODZENIA :D Szybko pisałem, przepraszam za błędy :s *nagłe, bo gdy odzyskujemy świadomość w trakcie trwania snu to jest to NAGŁE i toważyszy temu zazwyczaj takie "O!, to już?". P.S. Temet troche pasuje do sposoby na ld, ale uważam, że nie po to mamy podofrum techniki, żeby wszystko pisać w jednym temacie :/. Edit: Może inaczej, powiem po wprost: Tak jak potem niżej starr podkreślił, tak naprawdę chodzi o sam fakt bycia świadomym trzez całą dobę o możliwości nagłego znalezienia się w LD i gotości posiadania odpowiedzi na pytanie "i co dalej", jesli okaże się, że to juz sen. Bycie świadomym bez przerwy. To jest to. Kurde naprawde juz nie wiem jak wam to wytłumaczyć, tak by twistoid mnie znowu nie zjechał. Mam nadizeję, ze teraz załapiecie o co chodzi mi przez cały czas :) Co jescze jest ważne? musicie mieć dobrą pamięć snu! Inaczej będizecie mieli mase zajefajnych LD i po obudzeniu się nie będziecie ich po prostu pamiętać... Też tak miałem i uwierzcie mi, że wkur*** nieziemsko. Dlatego jeśli masz już LD to przed i wtrakie realizowania swoich fantazji zaafirmuj się by pamiętać "jestem świadomy pamiętam", bo we śnie wszystkie afirmacje się baardzo silne ;). |
|
|
|
![]() |
31.03.2009 - 17:28
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
To znaczy, ze wiedzialem, ze to nie SF i pozwalalem sobie na rozne wybryki, ktorych nigdy bym sie nie dopuscil w realu. Bylem swiadomy tak jak tu i teraz, aczkolwiek czegos w tej siwadomosci mi brakowalo. tzn. nie realizowalem swoich planow na sen, nie zmienialem go, a jedynie bralem w nim czynny udzial. Po jakims czasie stwierdzilem, ze brakuje mi pamieci c.f. badz jasnego stwierdzenia, ze snie (czyli zrobienia TR we snie). Stad wlasnie wpadl mi pomysl by bardzo silnie zakotwiczyc robienie TR co chwwila w mojej swiadomosci, a tutaj okazuje sie, ze efekt natychmiastowy i dziele sie od razu na forum, gdzie ludzie moze maja podobny problem :)
CYTAT No ok ćwicz ja tylko wyraziłem opinię o tej metodzie. Spoko, przeciez od tego mamy forum :d |
|
|
|
31.03.2009 - 23:31
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
W sumie to dobra sprawa. Nie sądze, zeby mozna bylo od tego na łeb dostać ^^ od jutra zaczynam hardcore xD
|
|
|
|
Szopen Hardcorowe Tr - Uzyskanie PeŁnej ŚwiadomoŚci 30.03.2009 - 20:11
Kamyl heh ja na twoim miejscu zbastowałbym z tym :p co ... 31.03.2009 - 07:11
mars Już wolę się pomęczyć o tej 4 nad ranem niż ... 31.03.2009 - 15:09
Szopen Kamyl,
Jesli powiesz mi co to jest choroba psychic... 31.03.2009 - 16:27
twistoid Ta metoda jest po prostu głupia, komu chce się c... 31.03.2009 - 16:52
Ero Cras CYTAT(twistoid @ 31.03.2009 - 16:52)... 02.04.2009 - 16:13
Szopen Twistoid... ja tak robie i uwierz mi, ze nie pisal... 31.03.2009 - 17:06
twistoid Nigdy nie miałeś pełnej świadomości? :D Znacz... 31.03.2009 - 17:17
Demonicel W weekend spróbuje hardcoru;p a do piątku testuj... 01.04.2009 - 22:01
starr Wg mnie nie potrzeba do czegoś takiego się posuw... 01.04.2009 - 22:33
ciernik Starr, próbowałem czegoś takiego i efekty nie b... 01.04.2009 - 23:33
starr Na każdego działają różne rzeczy : jedne lepi... 02.04.2009 - 08:22
Majster Zastanawiam się w jaki sposób jesteś w stanie f... 02.04.2009 - 19:50
Mano popieram majstra ,nie ma bata zeby co 10 minut rob... 03.04.2009 - 16:05
Szopen CYTAT(twistoid @ 02.04.2009 - 14:33)... 03.04.2009 - 18:58
twistoid Ten temat jest nieprzemyślany to tak jakbyś chc... 03.04.2009 - 23:47
Karakan Otworzyłem temat ponownie bo doszedłem do wniosk... 05.04.2009 - 18:45
Majster W sumie dobrze, że otworzyłeś ponownie bo chcia... 06.04.2009 - 14:32![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |