|
|
19.08.2008 - 01:36
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006 Notatnik |
Witam wszystkich, coś dawno mnie tutaj nie było, a więc przedstawię szybko mój problem.
Normalnie LD miałem co tydzień, czasem co dwa. Teraz zdarza się coraz rzadziej i jest jakieś "felerne". Rok temu wszystko było ok, jakieś pół roku temu LD zaczęło się psuć, coraz bardziej i bardzie. No dobra, teraz sedno problemu. Zasypiam jak zwykle moim stylem czyli leże 2-3 godziny w łóżku z przeróżnymi hipnagogami wizualnymi (nic nie słyszę, nawet jak coś naprawdę hałasuje to nie słyszę.) Ok, już śpię. Śni mi się, dajmy na przykład to co około 4 dni temu. Jestem nad jeziorem, idę w stronę domku gdzie miałem się z kimś spotkać, zauważam bloki mieszkalne i baraki za jeziorem, W tym momencie zwykle miałem dosyć porządne LD bo orientowałem się że coś jest nie tak. Teraz orientuję się, myślę, śnie i mogę robić co chce. I wtedy zaczynam czuć moje ciało, oczy same mi się otwierają, a w LD zaczynam się strasznie śpieszyć żeby skończyć coś ważnego. I teraz najciekawsza część, otwieram moje pseudo fizyczne oczy, które były tylko złudzeniem przerywającym LD, zwykle po otwarciu oczy "przebudzam się" nieświadomy w tym samym śnie przed zorientowaniem się, że to sen :) Raz zdarzyło mi się to trzy razy w ciągu nocy, trzy razy zorientowałem się że to sen, i trzy razy coś wymusiło u mnie "reset" tego co działo się parę minut wcześniej (z mojego punktu widzenia parę minut :) ) i powrót do snu już bez świadomości śnienia. Co ciekawe raz miałem to LD, poczułem ciało ale zostawiłem zamknięte oczy i prawie miałbym OOBE, ale zaczął mi jak zwykle zanikać oddech i się wybudziłem. OOBE miałem dwa razy już spontaniczne, kilkusenkundowe ale zawsze chyba OOBE. Sorry za długi i zagmatwany tekst ale jakoś tak wyszło, starałem się też usunąć błędy ale mogło coś zostać :) pozdro Łukasz |
|
|
|
![]() |
23.04.2009 - 22:18
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Przypomniało mi się właśnie, pewne śmieszne zdarzenie z łączeniem światów... przenikaniem to lepsze słowo. Jak miałam chyba z 12 lat to wiecie jak to jest... mama budzi do szkoły. No więc pewnego ranka bydzi mnie o 7 rano i mówi, że czas wstać, bo do szkoły dzisiaj ide. Kładzie mi przygotowane ubranie na stołku i idzie do łazienki. No to ja wtedy chop do wyra. Mówię sobie, że tylko na minute. Więc po tej minucie jak słyszę, że woła czy już wstałam to wstaje z łóżka i biore ubraie ze stołka i się ubieram. Po chwili do połowy ubrana słyszę, dlaczego jeszcze śpie. Miałam się ubierać przecież. Na to ja, że no przecież się ubieram. Zbulwersowana mama mówi wstawaj a nie gadasz z zamkniętymi oczami! Do szkoły. Nie ma opuszczania. A ja w tym momencie otwieram oczy i o co kaman! Dopiero zajawke mialam po chwili i się zaczęłam śmiać :D
PS jak ostatnio wyszłam z Ciała to mama uważała, że śpię, bo nic jej nie mówią przecież, a wyszłam w dzień ok 14 więc... oczywiście budziła mnie na zajęcia na 17. Więc miałam mały problem z wybudzeniem się. Szybko mnie ściągnęło i jak mnie budziła to też jakbym była w pokoju. Niefizyczne oczy otwarte bo widze all, ale nie mogę ruszać się i wpasować do ciała tak by poruszać kończynami. Nie mogłam sę obudzić. Potrzebowałam chwili skupienia... xD dziwne uczucie |
|
|
|
Luksan Coś Nie Tak Z Moim Ld 19.08.2008 - 01:36
MetaPsyche Ciekawe. Jeśli dobrze zrozumiałem podczas LD nas... 19.08.2008 - 15:53
ja:) Dołączam się do pytań i dodaję jedno - czy ja... 20.08.2008 - 10:30
Luksan Zapomniałem odpowiedzieć :>
Nadal to mam, mn... 09.03.2009 - 00:33
rudix Mialem cos podobnego, podczas gdy bylem w sceneri ... 20.04.2009 - 13:30
Szopen Jak dla mnie zwykłe fałszywe przebudzenie może ... 22.04.2009 - 17:20
Rachab Ja coś takiego też przerabiałąm parę razy... ... 23.04.2009 - 21:50![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |