|
|
29.12.2008 - 21:02
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Co prawda chciałem z tym zaczekać aż dokończę aktualizację w moim notatniku po wizycie w szpitalu, ale co mi tam :) Cały eksperyment polega na sprawdzeniu czy tylko ja, czy też i wy możecie przenosić różne bodźce ze świata snu do świata realnego. Mówię tu o uczuciach (miłość, smutek, tęsknota itd.), smakach (jabłka, cheseeburgera itd.) oraz wszystkim innym, co da się uzyskać we śnie. Jak to wygląda? Pozwólcie że zacytuję samego siebie (fragment z mojego notatnika):
CYTAT (...) Dobra! Teraz już mi się uda! Wiem to! Potrafię to zrobić! Do dzieła! Otwieram oczy... sen? Tak! dobra to była ta łatwa część. Teraz przechodzimy do planu. Ależ ja byłem głupi że na to nie wpadłem wcześniej... dlaczego by znowu nie wywołać uczucia miłości? Niewiele myśląc stworzyłem wszystko czego było mi trzeba żeby przeprowadzić eksperyment. Szczegółów nie zdradzę bo tym razem na pewno bym się ośmieszył. W każdym razie powiem tylko że było do udoskonalenie snu-pomysłodawcy. Przez cały czas trwania LD przestrzegałem z góry ustalonego "scenariusza". Oczywiście było kilka potknięć ale ogółem wszystko poszło po mojej myśli. Całość kończyła się romantycznym pocałunkiem przy zachodzie słońca na łódce znajdującej się na środku jeziora (tylko nie weźcie mnie za nie wiadomo kogo!). I oto moment prawdy. W środku pocałunku budzę się... otwieram oczy. Nic. Za chwilę się dobudziłem i... nie wierzyłem w to co poczułem! Dosłownie jakbym się zakochał! Łał, nie wiedziałem nawet co ze sobą zrobić. Uśmiech z twarzy nie schodził mi przez cały dzień. Ale najlepsze było kiedy pielęgniarki się pytały czy mi lepiej. Ja z uśmiechem od ucha do ucha odpowiadałem radosnym głosem "nie". Mina pielęgniarek - bezcenna ;) (...) Po więcej informacji odsyłam do mojego notatnika. A teraz trochę formalności. Ilość uczestników: Dowolna, każdy chętny jest mile widziany! Wymagania: 1 wolne LD do przeprowadzenia eksperymentu + odrobina chęci żeby wyniki opisać na forum Okres trwania: Myślę że można to spokojnie prowadzić aż nazbiera się z 10 stron wyników, co pozwoli potwierdzić/obalić moje doświadczenia. Jakby wyglądał przebieg eksperymentu? Oto przykład: - nie musisz pisać że się zgłaszasz. Wystarczy że przeprowadzisz eksperyment i opiszesz wyniki - wybierasz sobie co chcesz "przenieść" - chwilka zastanowienia jak to osiągnąć (chociaż nie zawsze) - łóżko > spać > LD - część właściwa czyli uzyskanie danego bodźca i w chwili kiedy sie pojawi - pobudka - opisanie wyników na forum Czekam na opinie, rady, sugestie! Pozdrawiam, Cieśla. |
|
|
|
![]() |
04.06.2009 - 14:28
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
rudix ból klatki mógł się pojawić niezależnie od LD i tylko przenieść na scenerię snu. Kiedyś podczas snu złapał mnie skurcz (wydawało mi się że to niemożliwe przez paraliż, ale jednak jest to możliwe). Gdy się obudziłem noga bolała jeszcze parę godzin...
Rachab - Ciekawa opcja z tym cukierkiem. Kiedyś się obudziłem i widziałem zamiast ściany dywan z mieszkania, w którym nie mieszkałem już 7 lat. Zniknął dopiero gdy się poruszyłem. Może tutaj miało miejsce podobne zdarzenie... Zresztą dzieci w okolicy lat 6 działają nawet na jawie na falach theta i alfa głównie, więc po wybudzeniu mogą mieć takie bajery. |
|
|
|
Ciesla Z Ld Do Real'a... 29.12.2008 - 21:02
jankes heh spróbujemy...zrozumiałego..
tom: posta napi... 29.12.2008 - 21:08
Qursant Podoba mi się. To w efekcie mogłoby prowadzić, ... 30.12.2008 - 22:17
Ciesla CYTATŚniło mi się, że paliłem blanta. Był to... 30.12.2008 - 23:04
tom U mnie głównie sie zdażało z uczuciem miłośc... 31.12.2008 - 11:11
Ciesla Ej no! Postarajcie się bardziej! Nie tego... 05.01.2009 - 22:51
miclis Moje ostatnie sny może cosik się tu przydadzą: ... 06.01.2009 - 10:16
6umerang Szczerze powiem - nie rozumiem tego odkrycia :) Pr... 12.01.2009 - 02:48
SKN Moje doswiadczenie w sumie nie ma nic wspolnego z ... 15.01.2009 - 15:00
Ciesla @6umerang
O uczuciach to może i niektórzy wiedzi... 16.01.2009 - 22:06
6umerang znaczy, że w ldku zjadasz papryczkę chilli i bud... 17.01.2009 - 02:43
Ciesla No prawie... poczytaj o tym w moim notatniku. 17.01.2009 - 09:33
rudix lol ja też tak chce przy moim pierwszym w ld w gi... 04.06.2009 - 08:07
Rachab Ja często mam tak, że jak zasypiam i coś tam ś... 04.06.2009 - 12:04
Majster Zgadzam się z boomerangiem, że najlepsze LDki to... 04.06.2009 - 12:17
Zuben podczas paraliżu cały czas mnie łapie skurcz al... 04.06.2009 - 16:56
Majster CYTAT(Zuben @ 04.06.2009 - 17:56) po... 04.06.2009 - 19:26
Skrytobójca Kiedyś śniła mi sie pewna dziewczyna z którą ... 25.09.2012 - 13:59![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |