|
Zuben, miło, że nie jestem sam. ;]
Jesi, dzięki za zaangażowanie, już ściągam. Jak na ten moment, filozofia mówiąca o "inteligentnym centrum" jest całkiem sensowna, nawet czytając "Alchemika" Paula Coelho natknąłem się na moment, w którym pisze, że wystarczy wysłać do wszechświata życzenie, a on odpowie. Ale ile w tym prawdy i czy to nie chwyt marketingowy w stylu "opowiem niewiarygodną historyjkę, popłaczę, powiem ładne słówka" i klienci oczarowani (tak, oglądałem film). Ogólnie, jeżeli chodzi o film, to się nadzwyczajnie postarali o jego jakość i wykonanie. Taki patent, to genialny materiał na maszynkę do tworzenia pieniędzy. Dlaczego wcześniej o tym nie było?
Dlaczego dobrym ludziom przytrafiają się złe rzeczy? Nie twierdzę, że to nie działa... no ale, kiedy już wyjdziemy z jakiejś opresji, to uświadamiamy sobie, że wyszliśmy z niej swoim własnym postępowaniem. Jeżeli coś osiągnęliśmy, dostaliśmy, to również za sprawą swoich czynów. A dlaczego złym ludziom przytrafiają się dobre rzeczy? Bo żerują na dobrych ludziach. Ja z natury lubię pomagać innym, jednak nauczyłem się, że nic w zamian za to nie dostaję. Wręcz przeciwnie, wykorzystują moją dobrotliwość na swoją korzyść.
Dobra, przepraszam, bo trochę zszedłem z tematu.
W każdym razie, nie udało mi się doświadczyć tego sekretu, mimo moich starań... przynajmniej tak mi się wydaję.
|