Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Gdzie Możemy Odzyskiwać świadomość
Dzyeson
post 14.06.2009 - 17:00
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7122

Podczas snu jesteśmy w stanie odzyskać świadomość nie tylko w astralu , ale także na wielu innych płaszczyznach. W sferze astralnej najłatwiej jest się nam przebudzić podczas śnienia , ale tak naprawdę
przez ten czas przebywamy także w innych miejscach np strefa mentalna. Jednak w innych przestrzeniach
niż przestrzeń astralna bycie świadomym jest sporo trudniejsze. Jako porozrzucane aspekty podróżujemy po
wymiarze astralnym , mentalnym a nawet przyczynowym. W obszarach mentalnych i przyczynowych przebywamy jednak krócej(czyli mniejsza szansa na odzyskanie) , ponieważ przebywanie tam kosztuje nas więcej energii niż w przypadku astrala a co za tym idzie odzyskiwanie świadomości samo w sobie też jest trudniejsze , gdyż rzecz ta zależy też od poziomu energii. Możemy sobie więc wyobrazić trudność bycia świadomym na wyższych planach , przecież już utrzymywanie nas jako zbioru podswiadomosci pobiera tak
dużo mocy to co dopiero mozemy powiedziec o tym , że do odzyskania swiadomości potrzeba jest przecież na kazdej płaszczyznie propocjonalnie więcej duchowego paliwa niż do samego nieświadomego utrzymywania się
tam. Zauważyłem też , że w tzw. gumocieście(ciało eteryczne) też często odzyskuję swiadomość. Dzieje
się tak podczas fałszywych przebudzeń.Ląduję wtedy w ciele eterycznym i mam wgląd w świat fizyczny,
z tąd też nasuwa mi się wniosek iż fałszywe przebudzenia odbywają się na granicy astrala i eteryka , ponieważ nawet jak nie obudzę się w eteryku a w astralu to stopien dostrojenia jest tak samo wysoki jak podczas zwykłego oobe kiedy wrzucony juz jestem z gumociasta w astral( po prostu wszystko zalezy od czasu naszego przebudzenia). Dlatego obrazy widziane podczas fałszywego przebudzenia są tak realistyczne(wkońcu jestesmy albo w gumociescie a dzieki czemu w glad w ŚF, albo mamy bardzo realisyczne dostrojenie). Dzieje się tak zapewne , gdyż chcąc
się obudzić coś idzie nie tak i albo budzimy się tak jakby w fizyczności ale ciałem eterycznym albo budzimy się w materii astralnej bardzo podobnej do np naszego pokoju(tworzymy niejako nieświadomie
nową projekcję zamiast się wybudzić). Następny wniosek jaki mi się nasuwa to to , że usypiając , wchodząc w astral musimy po drodze nieswiadomie przechodzic przez nie tylko paraliz ale takze gumociasto , ponieważ jest to podobny schemat to tego o oczym pisałem wcześniej.

PS. Myślę ze podczas przebudzen dzieje sie takie nieswiadome oobe i tu zalezy kiedy odzysujemy swiadmość czy w momencie kiedy gumociasto jescze trwa , czy juz w astralu , ale wszystko dzieje się
W czasie i wszystko zależy od tego w jaki moment procesu trafimy.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
dreamer_the_one
post 16.06.2009 - 09:46
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7097

CYTAT(Dzyeson @ 15.06.2009 - 22:56) *
akurat o mentalnym wiem bo udalo mi sie dostac , jezeli chodzi o to czy cie ktos widzi to nie wiem czy musi cie widziec ,zreszta wogole czules wtedy gumociasto?? uwazasz ze nie powinieniem pisac o takich rzeczach nie bo w ci cos nie odpowialo tekscie tylko dlatego ze od niedawna siedze na tym forum a to nie znaczy ze huj wiem o tych sprawach to nie jest tak ze te forum sciaga samych mistrzow i jak kogos tu nie bylo to znaczy ze wczesniej tego nie cwiczyl.

nie chodzi o forum tylko właśnie o tekst. Wysuwasz teorie nawet nie popierając ich opisami własnych doświadczeń, to troche sranie w banie ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 16.06.2009 - 10:18
Post #3

cialka.net
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

Po napisaniu wrednego komentarza Sylverce na blogu, po północy, niespodziewanie mnie orzeźwiło. Sylverka wyskoczyła mi nagle przed oczyma łapiąc za ramiona. Uf zdziwiony trochę spojrzałem na nią.
Pojechałem dalej na rowerze. Starając sobie coś wyobrazić , postrzegłem , ze astralny rowerzysta z energia pojechał dalej a ja zostałem w miejscu , tracąc stopniowo świadomość w bezruchu.
Świadomość w śnie odzyskuje jaźń, której jest obojętne w jakiej warstwie to robi. Gdy zgromadzi wystarczająco energie miedzy fazami snu to pragnie obrazu, dostrajać się do astrala i śni sny. Jeśli chce rozmyślać to rezygnuje z tego teatru odnajdując się w warstwę mentalna. Jej decyzji towarzyszy natychmiastowa zmiana pryzmatu energetycznego.
Gdy zajęty jestem jakimś zagadnieniem intensywnie, to śnię jedynie myślowo. Zdaje sobie z tego dopiero sprawę gdy się budzę i postrzegam, ze analizowałem cala noc trapiące mnie zagadnienia, z małymi przerwami w pustce - stanie atmicznym. Nocna trzeźwość mentalna trzyma się dłużej od tej astralnej z obrazami.
Sen przyczynowy jest stanem w którym ciało mentalne traci z nami kontakt, odbierając nam częściowo treść myśli pod rozmyślania. Żonglujemy szybko ideami, szukając związków miedzy zjawiskami.
Wszystkie te rodzaje snów mamy standardowo w ciągu nocy, tyle ze nie pamiętamy o tym.( rożne fazy snów.

Jeżeli ktoś ma wyćwiczona nawigacje,- rozpoznaje różnice w odczuciach i potrafi je sprawnie przyporządkować rożnym warstwom ,- to może wybierać w którym z nich odzyska świadomość.
Obudzi się w warstwie, która mu się najbardziej podoba, tyle ze ciśnie przyzwyczajeniami natychmiast obraz i go przerzuca gdzie indziej niż chciał się sam znaleźć..
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- Dzyeson   Gdzie Możemy Odzyskiwać świadomość   14.06.2009 - 17:00
- - dreamer_the_one   Dzeyson mam wrażenie że chuja wiesz aby mówić ...   15.06.2009 - 21:36
- - Dzyeson   akurat o mentalnym wiem bo udalo mi sie dostac , j...   15.06.2009 - 21:56
- - dreamer_the_one   w takim razie już wiem które z moich "dziwn...   16.06.2009 - 10:40
|- - Zbyszek   Cialkofrenia jest błyskawicznym dostrojeniem się...   16.06.2009 - 10:48
- - Dzyeson   lol dreamer jak to nie opisywalem swoich doświadc...   16.06.2009 - 13:46
- - twistoid   Popieram zdanie dreamera ściemniasz tworzysz jaki...   16.06.2009 - 14:40
- - Dzyeson   wiesz co darek pisał tak jakby suche fakty ale tt...   16.06.2009 - 15:59
- - dreamer_the_one   CYTAT(Dzyeson @ 16.06.2009 - 16:59) ...   16.06.2009 - 16:12
- - twistoid   Podoba mi się szczególnie to zdanie:"Myśl�...   16.06.2009 - 16:14
- - Dzyeson   rzeczywiscie straszne ....   16.06.2009 - 16:37
- - dzidek   Co was chłopaki dreamer i twistoid tak boli?? Czy...   16.06.2009 - 17:00
|- - Zbyszek   Dajcier mu troche czasu. Wyrobi sie , ma zaciecie....   16.06.2009 - 18:40
- - twistoid   W sumie to gardło mnie trochę boli a tak na seri...   16.06.2009 - 18:55
- - Dzyeson   przeciez zbyszek tez pisze ze mozna byc swiadomosc...   16.06.2009 - 19:23
- - twistoid   Nie powell tak uważa tylko np ja tak uważam tzn ...   16.06.2009 - 19:41
- - dreamer_the_one   CYTAT(dzidek @ 16.06.2009 - 18:00) C...   16.06.2009 - 19:57
- - Dzyeson   ale i tak wychodzi na to ze mozna wejsc swiadomosc...   16.06.2009 - 20:30
2 Stron V   1 2 >

Go to the top of the page
Start new topic