oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Wszystko Czego Potrzebujesz, samopoznanie
starr
post 01.04.2009 - 17:56
Post #1

Guests

Wiele osób, szczególnie początkujących ma trudności z wyjściem. Więc zanim założysz kolejny temat by zostać opieprzonym za to, że nie użyłeś opcji szukaj :)) przystopuj na chwilę i zastanów się nad swoim działaniem. Nikt Ci nie da złotego klucza do królestwa astralnego. Tak naprawdę potrzebne Tobie są tylko zdawkowe informacje opisujące mniej więcej całą procedurę. Pytanie się co chwila "Nie mogę wyjść, co robić? Pomóżcie", tylko komplikuje sprawę. W takim postępowaniu jest brak jednej ważnej rzeczy : samopoznania. Obserwacja siebie i samopoznanie jest ważniejsze niż tysiące porad. Spójrz na słowo "rozwój" , dosłownie znaczy rozwijanie czegoś. Jak zamkniętego kwiatu, który ROZWIJA swoje płatki. To już jest w Tobie, musisz tylko To uwolnić.

"Ok, ale jak?" zapytasz się. Spójrz na swoje działanie od początku aż do końca :
Czy byłeś dostatecznie przygotowany? Czy stworzyłeś sobie odpowiednie warunki ? Wspominając o warunkach myślę o paru czynnikach. Zacznijmy od zewnętrznych takich jak : spokój, cisza, porządek (Tak, w pokoju musi być porządek . Jeżeli jesteś bałaganiarzem to uprzątnij swój pokój i zauważ , że będziesz bardziej spokojniejszy), atmosfera. Zadbaj o atmosferę, może odrobina mistycyzmu rozbudzi Twoje zmysły. Zgaś światło, zastąp je świecami. Zapal łagodne kadzidła (polecam waniliowe:), włącz relaksującą muzykę. Teraz przechodzimy do warunków Twojego ciała i umysłu. Zadbaj o swoje ciało, poćwicz trochę (jednak nie przed próbą wyjścia), weź ciepły prysznic i zrelaksuj swoje ciało. Wcześniej załatw wszystkie sprawy byś nie musiał wracać nigdzie myślami a byś mógł skupić się jedynie na relaksie. Gdy zadbasz o atmosferę pokoju i o swoje ciało to ulżyj teraz swemu umysłowi i napiętym nerwom. Zamknij oczy, pomedytuj i wycisz się. Zobacz jak nagle wszystko się rozpływa, zostaje tylko Twoja skupiona, jednolita świadomość. Oswój się z nią dobrze bo wkrótce będzie Twoim jedynym narzędziem... Gdy poczujesz, że jesteś gotowy to ruszaj w podróż.

Znowu porażka ? Hmm co teraz mogło być nie tak? Nie patrz na mnie, sam zadaj sobie te pytanie. Pomyśl co mogłeś zrobić nie tak ? Może Twoje myśli wracały do spraw przyziemnych, może nie skupiałeś się dobrze na zrelaksowaniu swego ciała? Może byłeś zbyt rozbudzony ? Ja nie znam odpowiedzi na te pytania, ty je znasz. Znajdziesz odpowiedzi jeżeli zapytasz siebie : czy dawałem z siebie 100% możliwości i czy jestem ze sobą szczery ? Piszę o szczerości bo łatwo zrzucać jest winę z siebie gdy tak naprawdę nie staraliśmy się wystarczająco.

Przeanalizuj każdy element. Gdzieś leży błąd. Następnie spróbuj czegoś nowego. Jeżeli zawsze będziesz robił to samo, będziesz dostawał to co zawsze !
Pomyśl o zmianie: może w ciągu dnia zwiększ wysiłek fizyczny lub na odwrót: ogranicz energie. Zmień pozycje w której spisz, zmień porę dnia w której próbujesz wyjść. Zrób choćby mały kroczek w inną stronę i obserwuj zmiany.

Zainteresuj się energią, przeczytaj NEW Bruce'a, rozwijaj czakry. Nawet jeżeli w to "nie wierzysz" :) to spróbuj czegoś nowego.
Możesz również zainteresować się nagraniami synchronizującymi Twoje półkule mózgowe. Spróbuj jednak nie przyzwyczajaj się do nich. Masz być niezależny od tego typu rzeczy.
Z drobnostek mogę Ci zasugerować zatyczki do uszu. Używam zatyczek w formie plasteliny , które można dowolnie ukształtować. Tłumienie dźwięków to tylko pierwsza z zalet. Druga jest taka, że teraz możesz świetnie skupić się na oddechu. To jest naprawdę przydatna rzecz: wyciszasz się kompletnie i jednoczysz się ze swym spokojnym rytmem oddechu. Jeżeli nie masz zatyczek to równie dobrze możesz wziąść waciki lub zwykły papier toaletowy namoczony w wodzie.
Eksperymentuj, potrzeba matką wynalazców. Jeżeli pragniesz osiągnąć ten cel to pośród bezmiaru informacji Twój umysł znajdzie potrzebne Ci rzeczy.

Ok, dalej nie wychodzi ? Masz cel, masz narzędzia a dalej nie osiągnąłeś tego co chciałeś? W takim razie możesz być w konflikcie ze sobą. Może masz opór przed wyjściem. Może nasłuchałeś się różnych dziwnych rzeczy od których włos Ci się jeży? Lub co gorsza, nie wiesz co Cię spotka ? :) Może nie wierzysz w siebie i wątpisz w to czy wogle potrafisz wyjść? W takim razie musisz nastawić swój umysł na wyjście. Afirmowanie "dzisiaj wyjdę z ciała, dzisiaj wyjdę z ciała" głosem jakbyś dopiero wstał z łózka na niewiele Ci się zda. Musisz zaprzęgnąć emocje i wyobraźnie.

Ułóż się wygodnie, zamknij oczy. Włącz sobie jakiś spokojny kawałek , który będzie Ci się kojarzył z lataniem. Obejrzyj to, dobrze Cie nastroi:
http://www.youtube.com/watch?v=FvGomm2OpsM...re=channel_page
Wyobraź sobie, że stoisz obok swojego łóżka. Widzisz leżącego na nim Ciebie. Jesteś obserwatorem widzącym jak właśnie próbujesz wyjść z ciała. Widzisz spokojny wyraz twarzy, delikatnie unosząca się od oddechu klatkę piersiową. Widzisz coś jeszcze : pewność w tej osobie, pewność że zaraz wyjdzie ze swego pięknego ciała.
Po chwili widzisz jak półprzeźroczysty , ledwo widoczny duch lekko unosi się ponad ciało fizyczne. Widzisz swoje wyzwolone ciało astralne, widzisz radosny wyraz twarzy i przyjemność płynąca z całej tej istoty. Energia bije od tej sylwetki, przyglądasz się jak swobodnie wiruje ponad sufitem. Prawdziwie wolny i szczęśliwy. Pragniesz sam doświadczyć tego stanu. Przeżywasz jeszcze raz tą sytuację jednak tym razem jako uczestnik. Wyobrażasz sobie jak leżysz na łóżku i czujesz wibracje. Odczuwasz przyjemność płynącą z tego, że wiesz że za chwile będziesz wolny. Wzlatujesz ponad własne ciało fizyczne, odczuwasz niesamowitą lekkość. Powiększ ten obraz, nadaj im kolorów, zwiększ uczucie przyjemności ! Wyobraź sobie, że latasz ponad sufitem, wylatujesz z pokoju i płyniesz wysoko, wysoko w stronę słońca. Potem odczuj, że trzeba już wracać. Spokojnie zbliżasz się do swego ciała i już jesteś spowrotem. Otwórz oczy. Jak było, odczuwałeś przyjemność wyobrażając sobie to? To świetnie jednak to nic w porównaniu z tym co Cię czeka. Powtarzaj tą wizualizację często by nastawić swój umysł do wyjścia.

Teraz nie pozostaje nic innego niż tylko ćwiczyć, zmierzać nieprzerwanie w stronę celu. Pozostaje wspomnieć o czymś jeszcze : o porażkach. Jeżeli masz marzenia, które zamieniasz w cele to jednego możesz być pewien: upadniesz wiele razy zanim one się ziszczą. Twój tyłek będzie pewnie zbity do granic możliwości :) Oh, nie smuć się. To naturalna kolej rzeczy : każda akcja powoduje opór. Życie Cię po prostu testuje czy jesteś godny swoich marzeń. To zdanie kiedyś wiele mnie nauczyło: "Sukces jest wynikiem dobrych decyzji, które są wynikiem doświadczenia a które z kolei jest następstwem porażek." Tak naprawdę nie ma czegoś takiego jak porażka. To kolejny krok do przodu tylko mniej widoczny niż to co jest przyjęte za wygraną.

Jeżeli dalej masz problemy to może odpocznij na parę dni i przemyśl sytuacje. Spójrz na plan fizyczny, co się w nim dzieje. Może masz jakieś napięcia, nieprzyjemne wydarzenia, problemy? Uporządkuj to wszystko, niech nic Cię nie rozprasza. Naładuj baterię, wrzuć na luz i potem znowu wciskaj gaz do dechy.

Załóż dziennik. Nieustannie spisuj swoje działania : zarówno "porażki" jak i sukcesy. Analizuj, zadawaj sobie pytanie : co zrobiłem źle, co należy poprawić, co zmienić itpd. Bądź ze sobą szczery i dawaj z siebie wszystko. Masz również bonus : forum, obserwuj innych i wyciągaj wnioski z ich działań. Jednak tak naprawdę nie potrzebujesz forum, nie potrzebujesz nikogo. Potrzeba ci tylko samodyscypliny i samoobserwacji a w końcu zajdziesz o niebo dalej niż gdybyś miał wciąż patrzeć się w nieskończoność w ekran monitora i czytać tematy.

Wyszedłeś ? Gratulacje!!!
Jednak chyba nie spoczniesz na laurach ? Wyznacz sobie kolejny cel, teraz wiele możliwości stoi przed Tobą otworem. O to chodzi w życiu: by stawiać sobie nowe cele i je osiągać. Potem wyznaczać sobie kolejne i je tez zdobywać ! To gra, od ciebie zależy czy w nią grasz czy nie. Jeżeli tak to graj fair i tak aby trybuny wiwatowały gdy schodzisz z boiska.

A teraz wyłącz forum bo dobrze wiesz, że przeważnie marnujesz tutaj tylko czas. Wiesz co robić, nie potrzebujesz nikogo. Nie potrzebujesz forum, pomocy, nowych informacji czy technik.

Sam dasz sobie radÄ™.
Przyszedłeś tu sam i odejdziesz sam.

Wszystko jest w Tobie, bo to rozwój czyż nie ?

Do zobaczenia po drugiej stronie.

http://www.youtube.com/watch?v=aiQ5pugnyhE...re=channel_page
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Eternal87
post 21.08.2009 - 13:37
Post #2

Częsty Gość Rodziny
**
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

przeczytałam to uważnie i mam nadzieje że niedługo mi się uda a jak nie to na pewno się nie poddam
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
- starr   Wszystko Czego Potrzebujesz   01.04.2009 - 17:56
- - Szopen   Brawo :), nic dodać nic ująć :) ProsiÅ‚bym naw...   01.04.2009 - 19:51
- - burn1337   n1   01.04.2009 - 20:13
- - Ziemo   RozpisaÅ‚eÅ› sie ale mam nadzieje ze wrzeszcie lud...   01.04.2009 - 21:07
- - mars   Ja dodam, że korzystne jest branie najpierw umiar...   01.04.2009 - 21:09
- - Proxy   Idealnie napisane ;) Również polecam prysznic w ...   01.04.2009 - 21:20
- - starr   CYTAT(mars @ 01.04.2009 - 22:09) Ja ...   01.04.2009 - 22:41
- - Majster   Siemasz starr! Jak miÅ‚o, że od czasu do cza...   02.04.2009 - 13:18
- - twistoid   Zgadzam siÄ™ z TobÄ… majster te instrukcje powinie...   02.04.2009 - 13:50
- - Szopen   Mam pomysÅ‚, moze podzielimy ten tekst na pare czÄ...   02.04.2009 - 16:27
- - GdaJan   Åšwietny tekst. OsobiÅ›cie dodaÅ‚bym też informac...   02.04.2009 - 18:38
|- - starr   PostanowiÅ‚em napisać jeszcze parÄ™ porad, które...   04.04.2009 - 18:11
- - miclis   staary dziÄ™ki za ten artykuÅ‚! musiaÅ‚eÅ› siÄ...   04.04.2009 - 18:50
- - Ero Cras   Widze, że to jest dokoÅ„czenie twojego pierwszego...   04.04.2009 - 18:55
- - mars   Wszystko to, co napisaÅ‚eÅ›, wydaÅ‚o mi siÄ™ bardz...   04.04.2009 - 21:00
|- - starr   ParÄ™ ćwiczeÅ„ jest wziÄ™tych z WDH, głównie te...   04.04.2009 - 21:34
- - Eternal87   przeczytaÅ‚am to uważnie i mam nadzieje że niedÅ...   21.08.2009 - 13:37
- - starr   Å»yczÄ™ wytrwaÅ‚oÅ›ci. Pozdrawiam   21.08.2009 - 14:23

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park