CYTAT(PurpleCat @ 09.06.2007 - 11:43)

Narazie trwają prace na koncepcją. Założenia są takie że ma to być gra wieloosobowa MMORG. Po krótce chodzi o to że jest kilkuset graczy, gra się po sieci.
Opis tego typu gier:
http://pl.wikipedia.org/wiki/MMORPG .
Mój pomysł jest taki aby ta gra w najlepszy sposób oddawała przeżycia z OOBE.
W grą grać będą głównie "zwykli" ludzie nie znający OOBE. Pytanie: Jaka gra ułatwi im zrozumienie OOBE, da im impuls że zaczną się zastanawiać. Coś co sprawi że że powiedzą kurcze coś w tym jest i może nawet zaczną spontanicznie doświadczać OOBE.
Wszystko więc zależy od nas jeśli stworzymy zajebisty projekt to wygra z innymi i gra będzie napisana!
Na bok odłóż wszelkie ograniczenia techniczne, wszystkie fantazje dozwolone.
Jak na moje oko cos takiego nie przejdzie. Sam mam mieszane uczucia co do tego projektu. Ale pozyjemy zobaczymy. W WoW ciekawie ukazana jest smierc postaci. Latamy wtedy po mapie duszkiem w szarej rzeczywistosci szukajac ciala. Gra o tematyce OBE byla by zbyt prosta, za malo watkow do poruszenia... oraz wzbudzila by sprzeciw Kosciola na bank;). Taki tytul o ile w mojej opini szalony w powolaniu do zycia, nie przetrwal by dlugo na scenie gier MMORPG. A pozatym czy my chcielibysmy w cos takiego grac? Przygody w astralnej grze - "hehe, nakrecilem sie bede mial oobe i wywale z PSI balla jakiejs OBE LArwie, a pozniej uratuje dziadka ze szponow alzheimera i polecimy do parku". Sorry ale imho mija sie to z powolaniem..