|
"Bóg puścił zegar w ruch a ludzi i wszystko co stworzył(mentalnie) podporząkował pewnym prawom,jedno z tych praw kategorycznie zabrnia odbierania sobie życia,co jest zgodne z jego ,jak i zdrowego na umyśle czlowieka - wizją życia." A ty Ketrap skąd możesz to wiedzieć?. Twoja wiedza podobnie jak podróżnika1 w pewnym stopniu opiera się na przypuszczeniach i z góry przyjętych założeniach, ale tak naprawdę nie wiecie, czy jesteście choć trochę bliscy prawdy. "Prawo kategorycznie zabrania.." wszystkie prawa stworzył człowiek i to on sam sobie narzuca ograniczenia.. Ja tu widzę prostą zasadę; jestem nieśmiertelną duszą i pewnie sam kiedyś zdecydowałem o przyjściu na ten świat, tak więc w każdej chwili mogę go opuścić. A co do Boga..To jeśli tam po drugiej stronie stanę przed jego obliczem i powie mi, że złamałem jakieś prawo..to mu w tedy powiem co o tym wszystkim myślę. Pojawiłem się na tym świecie, nie wiedząc nic, słyszałem tylko jakieś ludzkie paplaniny. Przyjąłem za prawdę to co serce uznało za słuszne i tak wiec stoję teraz w tym miejscu i nie mam nic sobie do zarzucenia..co ty na to Boże?...
|