CYTAT(Majster @ 15.09.2009 - 16:48)

Jak widać czytanie ze zrozumieniem to w dzisiejszych czasach wielki problem, w związku z tym trzeba tłumaczyć z polskiego na polski.
Pozwól, że wyjaśnie. Udusić się można zawsze. Mu natomiast chodziło, że badtrip jest naturalnym zabezpieczeniem umysłu, natomiast badtrip wynikły z zastosowania psychodeliku nie jest naturalnym zabezpieczeniem umysłu bo jest wywołany przez czynniki zewnętrzne czyt. grzyby - jest to dość logiczne.
No właśnie nie do końca . Badtrip to badtrip :) umowna ,potoczna nazwa chorej jazdy .Można wprowadzić się w nią nie tylko w LD ,czy oobe (często przytaczane boty ), ale i na poziomie wczesnego transu i autosugestii , a nawet np po obejrzeniu jakiegoś horroru .
CYTAT(Majster @ 15.09.2009 - 16:48)

Teraz wytłumacze czym jest ten badtrip o którym mówił Sorrow. Schizy są po to by 'uchronić' cię przed nieznanym, lęki itp mają wywołać natychmiastowe zaprzestanie świadomego wywoływania zmian świadomości. Myślę, że o to chodziło, popraw mnie jeśli nie o to Sorrow ;)
Tu mogę się zgodzić - jakieś ... 40 % tego tekstu może zawierać szczątkowe ilości prawdy :)
<joke>