|
Kiedyś gdy oobe nie było tak znane jak obecnie byłem za głośnym propagowaniem tego. Heh, nawet pamiętam jak kiedyś Ketrab chciał zrobić swój własny mały krok i założył temat na pewnym forum motocyklowym. Jak to się skończyło: kto wie ten wie, reszta niech sobie wyobrazi :D Mniejsza o to, niedługo potem zacząłem zmieniać stosunek do propagowania informacji o oobe. Obecnie to stało się tak popularne, że ktoś kto chce się rozwijać prędzej czy później trafi na informację o świadomym śnieniu, oobe. Na największych portalach jak choćby takich związanych z NLP można znaleźć tematy o projekcji astralnej. Ludzie biznesu, ktorzy rejestrują się tam prawdziwymi nazwiskami i umieszczają na awatarze swoje prawdziwe zdjęcia na luzie rozmawiają o swoich wyjściach z ciała. Naprawdę to nie matrix, kto ma chęć zrobienia czegokolwiek w swoim życiu to znajdzie to czego szuka.
A może chcecie wciskać na chama ludziom, którzy po prostu są za leniwi żeby zrobić cokolwiek w kierunku wzrostu?
Propagowanie obe: NIE. Fakt, wielu ludzi zaczęło się tym intersować- wystarczy spojrzeć na coraz nowych użytkowników forum. Jednak co z tego jeżeli 1 na 50 z nich jest wartościową osobą, która wykorzysta to co mu dane? Chyba naprawdę nie sądzicie, że ktoś kto uslyszy o oobe nagle rzuci swoje materialistyczne życie i razem z innymi "przebudzonymi" ruszy w korowodzie miłości w stronę zachodzącego słońca dzierżąc w dłoniach czarno-żółte flagi :D:D Prawda jest taka, że daje to po prostu zalew : - Nastolatków, którzy nie rozumiejąc otaczającego ich świata i trochę zamknięci w sobie znajdują w tym co wg nich wybija "przebudzonych" pośród szare masy a co wcale nie poprawia ich standardu w życiu a jedynie pogłębia poczucie odrębności między nimi a "realem", "systemem" a internet staje się ich drugim domem. - Tych, ktorzy traktują oobe jako forme lansu na naszej-klasie i rzucają słowami, którymi wogle nie rozumieją jak choćby "rozwój duchowy", który staje się jakąś rozrywką pop kultury. Porażka - Tych, którzy szybko to wszystko oleją i wrócą do swego normalnego życia
I w końcu tych, co wykorzystają to w pozytywny sposób w swoim życiu. Jednak jak pisałem tacy ludzie sami znajdą to czego szukają. Nie potrzeba dalszego propagowania gdyż przyniesie to po prostu przypływ dwóch pierwszych typów ludzi.Nie zrozumcie mnie źle: nie jestem malkontentem, który specjalnie chce wam podciąć nogi. Po prostu tak to widzę. Fajnie, że chcecie zrobić coś pozytywnego ale wg mnie każdy powinien zadbać wpierw o siebie. Tą energie i zapał zainwestujcie we wlasny wzrost. Daleka jeszcze droga na tej drabinie do "wolności".
|