Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Oobe Tematem Pracy Na Studiach Antropologicznych.
iguana
post 04.10.2009 - 10:04
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 6865

Dostałam ostatnio takiego maila:

"Cześć.
Mam na imię Kasia i mam do Ciebie wielką prośbę. Czy zgodziłabyś się odpowiedź na kilka pytań przesłanych w załączniku?
Przeczytałam o Tobie na OBEmaniak.pl. Interesuję się OOBE pod kątem pracy, którą piszę w ramach studiów antropologicznych w Poznaniu.
Niektóre z Twoich odpowiedzi znalazłyby się w pracy w formie cytatów z zachowaniem anonimowości.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Bez "podróżników" moja praca nie będzie wiarygodna i kompletna - literatura to za mało.
Dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź.

Pozdrawiam. Kasia."

Oraz zestaw pytań:

1.Czym jest OOBE?
2.Kiedy i w jaki sposób zetknęłaś się z OOBE po raz pierwszy?
3.Co skłoniło Cię do zgłębienia tego zjawiska?
4.Czy podczas wprowadzania się w tematykę podróży astralnych konsultowałaś się bądź rozmawiałaś o tym z innymi osobami?
5.Od czego zaczęłaś? (Czy postanowiłeś najpierw dokładnie poznać zjawisko poprzez literaturę i inne źródła, czy też od razu spróbowałeś wejść w stan poza ciałem?)
6.Jakie techniki stosowałaś by doświadczyć eksterioryzacji?
7.Czy możesz opisać kilka ze swych podróży?
8.Czy wiele osób z Twojego otoczenia przeżywa podobne doznania?
9.Czy eksterioryzacja zmieniła Twoje postrzeganie rzeczywistości? Jeśli tak, to w jaki sposób?
10.Czy chciałabyś by OOBE stało się zjawiskiem powszechnie znanym i praktykowanym przez większą liczbę osób w Polsce? Odpowiedź, proszę wyjaśnij.
11.Czy zdarzało Ci się odczuwać strach przed, w trakcie lub po eksterioryzacji? Jeśli tak, to czego się obawiałaś?
12.Czy miałaś poczucie, że byty z którymi obcujesz są złe?
13.Czy podczas OOBE obcowałaś ze zmarłymi?
14.Czy według Ciebie doświadczenia pozacielesne wchodzą w jakiś sposób w konflikt z wiarą chrześcijańską? Odpowiedź, proszę wyjaśnij.

Jeżeli ktoś chciałby odpowiedzieć na pytania, na PW podam adres mail tej osoby.
Myślę,że nie jest to prowokacja. A odpowiedzi osób kompetetnych w jakiś sposób rozjaśnią tej osobie pojęcie obe.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic