Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Autohipnoza - Zagrożenia
podróżnik1
post 15.09.2009 - 11:51
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7276

Wczoraj postanowiłem poeksperymentować z autohipnozą, samoprogramowaniem. Wchodzę w trans, czuję, że czucie mojego ciała fizycznego zaczyna gwałtownie spadać i w tym momencie zacząłem programowanie. Wszystko byłoby OK gdyby nie dziwne schizy myślowe, otóż nagle zacząłem myśleć o tym, żebym przestał oddychać, by serce mi przestało bić. Wtedy też się nieźle przestraszyłem, wolałem nie ryzykować i wyszedłem z transu z przyspieszonym oddechem. Zatem mam tu pytanie: czy autohipnoza może wpłynąć np na zatrzymanie oddechu jeżeli powiem sobie w tym stanie aby oddech mi się zatrzymał?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
SORROW
post 15.09.2009 - 13:39
Post #2

Guests

Załapałeś tzw bad tripa :) ... stary wymiataczu .
Naturalne zabezpieczenie Twojego organizmu (pod warunkiem,że nie jedziesz właśnie np na grzybach ) nie pozwoli Ci przestać oddychać lub spowodować zastój serducha .
+Quote Post
Kronopio
post 05.11.2009 - 22:57
Post #3

zdrogi.blogspot.com
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 444

CYTAT(SORROW @ 15.09.2009 - 13:39) *
Załapałeś tzw bad tripa :) ... stary wymiataczu .
Naturalne zabezpieczenie Twojego organizmu (pod warunkiem,że nie jedziesz właśnie np na grzybach ) nie pozwoli Ci przestać oddychać lub spowodować zastój serducha .

sorrow wytłumacz proszę dlaczego na grzybach "naturalne zabezpieczenie organizmu" się wyłącza. Skąd masz taką wiedzę? No i czy masz z tym jakieś doświadczenie żeby się wypowiadać? ;)

CYTAT(effree @ 05.11.2009 - 22:11) *
nie chciałabym tu pisać czarnych scenariuszy ale takie odwrócone afirmacje, lęki itp mogą być oznaką nerwicy.. im szybciej się tym zajmiesz tym lepiej...

pozdrawiam

a jeśli są oznaką nerwicy to co zrobic?
Profile CardPM
+Quote Post
SORROW
post 06.11.2009 - 18:43
Post #4

Guests

CYTAT(Kronopio @ 05.11.2009 - 22:57) *
sorrow wytłumacz proszę dlaczego na grzybach "naturalne zabezpieczenie organizmu" się wyłącza.

Tak niestety na organizm (mózg) działają substancje psychoaktywne

http://pl.wikipedia.org/wiki/Substancja_psychoaktywna

Ja przegiąłem w młodości ze ''zwykłą'' hodowaną na własnym parapecie mary jane .
Do dziś dnia deprecha powraca ,atakuje niespodziewanie .Dlaczego? Dziwnym trafem ten stan zakotwiczył się w moim umyśle i nie mogę się go pozbyć. Wystąpił po dużej ilości . Między in z tego powodu zajmuję się medytacją, transem i odmiennymi stanami .I alkoholem.
Szukam ucieczki od życia, chociaż bardzo dobrze się w nim odnajduję .
+Quote Post
Zbyszek
post 08.11.2009 - 09:17
Post #5

cialka.net
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

Kiedyś gdy się wyciszałem i próbowałem z oddechem to również mnie dusiło. Przestawałem na chwilkę oddychać. Oddech stawał się wolniejszy. Gdy go obserwowałem, to się zatrzymywał. Po chwili wpadałem w panikę , gdyż brakowało mi tlenu . Wiele razy mi się to przytrafiało. Przestałem się zajmować tymi ćwiczeniami, bo tylko się strachu najadłem , ze niechybnie umrę.
Ten strach powstawał gdy tlenu mi brakowało a ja zwalniałem za szybko prace płuc.
Dopiero gdy zapominałem o oddychaniu a praca pluć nabierała autonomii, dostosowywała się do moich potrzeb, to udawało mi się to jakoś zsynchronizować . Teraz nawet gdy siedzę przed kompem, zwalnia mi się natychmiast oddech. Koncentracja mi wzrasta. Tak jak bym blokował w ciele fizycznym chęć do ruchu na korzyść wewnętrznych doznań.
W czasie pracy, gdy zmuszony jestem do koncentracji również zmienia mi się oddech. Staje się długi i bardzo wolny. Zwiększam prędkość myśli. Decyzje podejmuje z łatwością i wyciągam szybciej wnioski..
Umiejętność ta zdobyłem w czasie pracy, gdy koncentrowałem sie na problemach.
Przy programowaniu umysłu, dzieje się podobnie. Siadając do mentalek odczuwam natychmiast jak praca pluć się zwalnia, nie wymuszam tego i nie staram się za bardzo obserwować.
Ćwicząc oddechy nabiera się wprawy, bez zagrożenia dla ciała. Mnie się jednak nie chciało tego uczyć i daje fizycznemu ciału samodzielność w pracy z rytmem oddechu.
Pytanie Podróżnika nie jest głupie. Wielu ma podobne obawy. Dla mnie papierosnika i alergika z tendencja do astmy, było bardzo ważne zrozumienie tego załamania sie oddechu. Serca paniką, czy obawą raczej nie zatrzymasz a oddech tak. By pozbyć się strachu przestań oddychać na chwile, wielokrotnie to ćwicz i obserwuj.. Zobaczysz co się stanie. Rozerwie cie wręcz na na strzępy i przymusi samo do oddychania. Tak się tez dzieje w transie. Nawet gdy sobie tego nie życzysz i masz najstraszniejsze wizje, będziesz dychał aż do śmierci ( tej naturalnej oczywiście), no chyba, ze pękniesz jak balon wcześniej ze strachu:)
Ludzie sie rożnych rzeczy boja. Wczoraj spotkałem kolesia, starszego Greka co widzi ludziki. Na 20 centymetrów wysokie i latają wokół niego. Mówił , ze w Atenach jest taka góra w której mieszkają. Widział nawet zdjęcie w gazecie, udało się jednego sfotografować. Ha ha , myślałem sobie, ten to ma jazdy. Przypomniałem sobie wtedy jak to sam parę godzin wcześniej widziałem jak jakieś pokret astralny na 20 cm. latał po ścianach. Grek był tak na nie sfiksowany , ze sam je wytwarzał. Zadaniem antycznych lodzików było jedynie podglądanie co on robi. Taki jest strach, robimy mysloksztalty co mogą nas nawet wykończyć. Jeżeli będziesz sie obawiał często uduszenia , czy powstrzymania akcji pracy serca w medytacji zrobisz sobie dusiolka, a potem ci lekarze powiedzą, ze to psychosomatyczne zmiany. Jeżeli ktoś z was się czego obawia, powinien najpierw pokonać strach, jakoś okrężnie a dopiero potem kontynuować ćwiczenia.
pozdro działacze
jeje
Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- podróżnik1   Autohipnoza - Zagrożenia   15.09.2009 - 11:51
|- - SORROW   CYTAT(Kronopio @ 05.11.2009 - 22:57)...   06.11.2009 - 18:43
|- - Kronopio   CYTAT(SORROW @ 06.11.2009 - 18:43) T...   08.11.2009 - 21:35
- - Gray   Sworrow czyli mam przez to rozumieć, że jak jest...   15.09.2009 - 14:44
|- - Majster   CYTAT(Gray @ 15.09.2009 - 15:44) Swo...   15.09.2009 - 15:48
|- - Gray   Majster leję na twoją dygresję, co do umiejętn...   15.09.2009 - 17:11
- - podróżnik1   Aha - czyli nie mam czego się obawiać - na grzyb...   15.09.2009 - 14:58
- - SORROW   CYTAT(Majster @ 15.09.2009 - 16:48) ...   16.09.2009 - 09:11
- - podróżujący   podróżniku1 :)) podaj Cię proszę jaką metod�...   17.09.2009 - 14:51
- - podróżnik1   Prosta metoda - godzina 00.30. W pokoju ciemno jak...   17.09.2009 - 21:48
- - effree   Witam wszystkich bardzo serdecznie ;) z psycholog...   05.11.2009 - 22:11
- - effree   Majster - nie zgrywaj kozaka - nikogo to nie bawi/...   05.11.2009 - 23:38
- - Dzyeson   przesadziles z mary w sensie za czesto paliles? i ...   08.11.2009 - 14:35
|- - qwerrty   O Bożeee... Po co się tu kłócić... Idźcie le...   08.11.2009 - 15:18
- - Dzyeson   ale my sie nie klocimy teraz sie pytam z ciekawosc...   08.11.2009 - 19:34
- - SORROW   Temat główny uciekł na dalszy plan ... to smutn...   08.11.2009 - 19:45
- - SORROW   Nie, Przyjacielu .Podążam obecnie zupełnie inn�...   10.11.2009 - 10:47

Go to the top of the page
Start new topic