CYTAT(set.h @ 14.12.2009 - 21:13)

Czasem spotykając się z opowieściami ludzi niezwiązanymi z OBE opowiadającymi o nocnym przeżyciu (w ich mniemaniu spotkaniu z duchem albo demonem) które było dla nich tak przerażające że pamiętają to do dziś z dzieciństwa albo przez dziesięciolecia, myślę czy naprawdę OBE tak bardzo skrzywiło moją psychikę że pomimo wielu podobnych "spotkań" chcę doświadczać ich więcej i więcej....
Jest to uzależnienie, co wyrażają zresztą słowa: "więcej i więcej..." - dużo więcej, aż się zeschizuje psychika i pozostaną psychotropy, leczenie odwykowe, grupy wsparcia itd.
CYTAT(Lexie @ 15.12.2009 - 02:23)

Dziękuję Wam za odpowiedzi choć teraz, po przeczytaniu kilku wątków, zastanawiam się czy nie iść za radą kilku osób, które się tutaj wypowiedziały i nie zacząć się tym bawić ;).
Lexie, jeszcze nie jest za późno, dokonując wyboru pamiętaj o konsekwencjach. Argumentacja za czy przeciw OBE na tym forum jest bez sensu. To oczywiste, że głosy będą w przeważającej większości za. Po to jest to forum, żeby propagować i zachęcać. Weź też pod uwagę opinię specjalistów, w tym przeciwników OBE (katoli, racjonalistów), ale i lekarzy, naukowców, rodziców itd. Nie sugeruj się tylko i wyłącznie opiniami anonimowych pseudologów.
Jak stwierdziłem w pierwszym poście, "obiektywnie" nikt Ci tutaj nie doradzi. Zwolennicy będą Cię zachęcać, przeciwnicy (mniejsza mniejszość), powiedzą: "głęboko się zastanów".