|
|
13.12.2009 - 18:18
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Witam :)
Jestem tu nowa więc jeśli zakładam temat w nieodpowiednim dziale to przepraszam ;). Otóż jakiś czas temu przypadkiem trafiłam na forum, na którym ludzie dzielili się doświadczeniami z tej dziedziny. Przeczytałam wszystkie posty lekko uśmiechając się do monitora. Odezwał się we mnie wrodzony racjonalizm i uznając te wszystkie opowieści za wyssane z palca poszłam spać. Rano obudziły mnie wibracje i czułam po prostu, że "coś chce ze mnie wyjść". Przestraszyłam się, poruszyłam, i kiedy znów próbowałam zasnąć sytuacja się powtarzała. Od tamtej pory czasem budzą mnie wibracje, które szybko przerywam. Jakiś czas temu postanowiłam jednak, że spróbuję wejść w stan OOBE. Zajęło mi to ok. 10-15 sekund, jednak fakt, że już na wstępie jakiś nieznany głos poinformował mnie o rychłej śmierci jakiegoś dziecka przeraził mnie i od tamtego momentu nie chciałam mieć nic wspólnego z OOBE, ale nie mogłam. Ostatnio doszło już do tego, że śnię o tym, że wychodzę z ciała. Można to jakoś przerwać? |
|
|
|
![]() |
14.12.2009 - 18:14
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Czasem spotykając się z opowieściami ludzi niezwiązanymi z OBE opowiadającymi o nocnym przeżyciu (w ich mniemaniu spotkaniu z duchem albo demonem) które było dla nich tak przerażające że pamiętają to do dziś z dzieciństwa albo przez dziesięciolecia, myślę czy naprawdę OBE tak bardzo skrzywiło moją psychikę że pomimo wielu podobnych "spotkań" chcę doświadczać ich więcej i więcej.... Jest to uzależnienie, co wyrażają zresztą słowa: "więcej i więcej..." - dużo więcej, aż się zeschizuje psychika i pozostaną psychotropy, leczenie odwykowe, grupy wsparcia itd. Dziękuję Wam za odpowiedzi choć teraz, po przeczytaniu kilku wątków, zastanawiam się czy nie iść za radą kilku osób, które się tutaj wypowiedziały i nie zacząć się tym bawić ;). Lexie, jeszcze nie jest za późno, dokonując wyboru pamiętaj o konsekwencjach. Argumentacja za czy przeciw OBE na tym forum jest bez sensu. To oczywiste, że głosy będą w przeważającej większości za. Po to jest to forum, żeby propagować i zachęcać. Weź też pod uwagę opinię specjalistów, w tym przeciwników OBE (katoli, racjonalistów), ale i lekarzy, naukowców, rodziców itd. Nie sugeruj się tylko i wyłącznie opiniami anonimowych pseudologów. Jak stwierdziłem w pierwszym poście, "obiektywnie" nikt Ci tutaj nie doradzi. Zwolennicy będą Cię zachęcać, przeciwnicy (mniejsza mniejszość), powiedzą: "głęboko się zastanów". |
|
|
|
14.12.2009 - 19:59
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Lexie, jeszcze nie jest za późno, dokonując wyboru pamiętaj o konsekwencjach. Argumentacja za czy przeciw OBE na tym forum jest bez sensu. To oczywiste, że głosy będą w przeważającej większości za. Po to jest to forum, żeby propagować i zachęcać. Weź też pod uwagę opinię specjalistów, w tym przeciwników OBE (katoli, racjonalistów), ale i lekarzy, naukowców, rodziców itd. Nie sugeruj się tylko i wyłącznie opiniami anonimowych pseudologów. Jak stwierdziłem w pierwszym poście, "obiektywnie" nikt Ci tutaj nie doradzi. Zwolennicy będą Cię zachęcać, przeciwnicy (mniejsza mniejszość), powiedzą: "głęboko się zastanów". Freddy, radzisz jej dobrze, zwróć jednak uwagę na to, że osoby zachęcające mogą jej jedynie obiecać dobrą zabawę i kształtowanie siebie, zaś przeciwnicy (czytaj katolicy) będą mówić o niespotykanym złu, opętaniu, przejęciu ciała, występku ciężkim przeciwko Bogu oraz racjonaliści, którzy będą mówić o tym, że jest to nie możliwe, bo tylko dzięki rozumowi możemy dojść do prawdy. Tak więc argumenty osób przeciw są nieco mocniejsze, choć trzeba powiedzieć głupawe. Więc tak naprawdę wysłuchiwanie tego wszystkiego nie ma większego sensu. Powiedziałeś, żeby nie słuchać" pseudologów" (czyt. nas). A kto dobrze opisze zalety i wady OOBE jak nie osoby, które się tym zajmują? Jeżeli chodzi o naukowców to ich wiedza jest porównywalna do oobemaniaków lub mniejsza/większa. Tutaj można spekulować. Podejmij słuszną decyzję, najlepszą dla siebie i powodzenia! Z mojej strony rada: Nie porzucaj tego, bo cytując krzysztofa "drugiej szansy możesz juz nie mieć". |
|
|
|
Lexie Jest Jakiś Sposób By Zerwać Z Oobe? 13.12.2009 - 18:18
Noble Najlepszą metodą na rozwiązanie Twojego problem... 13.12.2009 - 18:49
Freddy K CYTAT(Lexie @ 14.12.2009 - 05:18) Wi... 13.12.2009 - 21:38
Aloha Poznalem kiedys przez to forum laske, która miala... 13.12.2009 - 23:52
Zbyszek Tylko jedno i to rychle?. W telewizji słyszałem ... 14.12.2009 - 00:53
set.h Lexie tak naprawdę to jeszcze nie zaczęłaś do�... 14.12.2009 - 10:13
Gray Tak poważnie to mam kumpla który panicznie bał ... 14.12.2009 - 12:26
Lexie Aloha, nie chcę pokazywać palcem, kto tutaj jest... 14.12.2009 - 15:23
qwerrty Odnosząc się do wypowiedzi Aloha, również skł... 14.12.2009 - 16:01
krzysztof CYTAT(Lexie @ 13.12.2009 - 18:18) Wi... 14.12.2009 - 18:23
Freddy K CYTAT(qwerrty @ 15.12.2009 - 06:59) ... 14.12.2009 - 21:35
qwerrty CYTAT(Freddy K @ 14.12.2009 - 21:35)... 14.12.2009 - 21:59
VVi Eee tam zrywać, żeby żałować?
Jak się do OBE... 14.12.2009 - 21:45
krzysztof Powoli zaczyna się kreować ciekawa lista wad i z... 15.12.2009 - 07:02
qwerrty CYTAT(krzysztof @ 15.12.2009 - 07:02... 15.12.2009 - 07:46
Crow'u WOW, no a ja to mogę Ci jedynie zazdrościć taki... 15.12.2009 - 10:15
pyton357 [quote name='Lexie' date='13.12.2009 -... 15.12.2009 - 15:16
Crow'u No i tak sobie jeszcze myślę, że rzeczywiście ... 15.12.2009 - 16:15![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |