CYTAT(Freddy K @ 14.12.2009 - 21:35)

Ja tego nie powiedziałem - nie przekręcaj moich słów.
Trochę przekręciłem faktycznie. Chodziło mi o "nie słuchanie tylko pseudologów" ;)
CYTAT(VVi @ 14.12.2009 - 21:45)

Eee tam zrywać, żeby żałować?
Jak się do OBE podejdzie z luzem, to od czego tu można zwariować, chyba tylko od głupiego gadania tych co niby wiedzą czym jest OBE (czyt. jakiś katolickich księży i niby naukowców).
Sztuką jest się nie denerwować podczas słuchania tylu rzeczy od księży. Choć nie wszyscy są fanatykami, lecz trzeba przyznać, że większość z nich jest na niskim poziomie moralnym, a jeżeli chodzi o wykształcenie to znam tylko jednego księdza, który ma jakiekolwiek logiczne podejście do świata.
Więc nie przejmuj się tym, co piszą lub mówią Ci księża czy cytując VVi "niby naukowców". Jeżeli jesteś osobą wierzącą bardzo to wysłuchaj to, co mam Ci do powiedzenia.
I. Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną.
Astral nie jest żadnym bogiem czy bóstwem, jest to po prostu drugi świat, a istoty w nim "mieszkające" nie mogą ingerować w świat fizyczny. Czyli nie łamiesz przykazania. ;)
W biblii zaś jest wspomniane, że gadanie z duchami lub demonami aby poznać przyszłość jest grzechem ciężkim. Istoty "mieszkające" w astralu wcale nie są demonami czy też duchami. Są to po prostu istoty "obce" - nie znane nam, ludziom w jakimś zaawansowanym stopniu.
Biblia również wspomina o tym, że świat jest tylko jeden i wchodzenie w inny jest RÓWNIEŻ grzechem ciężkim. Należy przypomnieć, że wbrew pozorom, biblia nie jest napisana Słowem Bożym. Cytując cenioną mi osobę, mówiła ona, że spotkała tam istotę w "niebie" i nazwała ją Jezusem. Czas obcowania z nią (tą istotą) jest pełen miłości i radości, a w świecie fizycznym otrzymała zdolności lecznicze. Zdolności lecznicze wcale nie są demonicznymi zdolnościami, wręcz przeciwnie, bo sam Jezus dokonywał wielu uzdrowień.
Czekam na krytykę bądź też pochwały. :)