Zgadzam się z przedmówcami. Spróbuj pomedytować. Naprawdę dużo pomaga ale pamiętaj, że to wymaga samodyscypliny. Ale jeżeli naprawdę chcesz by było lepiej to nie powinieneś mieć z tym problemu.
Powiedz sobie: "Dosyć już takich stanów jakie mam teraz i chcęz być lepszym człowiekiem, dlatego od teraz systematycznie będę medytować tak długo aż całkowicie się nie wyleczę. Nie poddam się nawet w chwilach słabości, które są tymczasowe"
http://www.youtube.com/watch?v=52uZalmKdQkTu masz link do audio-booka na youtube.
Jest to medytacja Vipassana. Zapoznaj się z tym materiałem (całym 42 częściowym). Myślę że już po samym przesłuchaniu i zapoznaniu się z tym tematem nabierzesz motywacji i chęci. A jak zaczniesz ćwiczyć to bądź pewien że z czasem pozbędziesz się Twoich problemów i wyzbędziesz się lęków - mi w kilku pomogło i znalazłem rozwiązania na moje problemy ;) A o oobe to pomyśl jak już pozbędziesz się fobii. Bo 2 najważniejsze kryteria do oobe (wg. R. Monroe) to wyzbycie się Lęków i Gniewu!
Życzę powodzenia i nie poddawaj się na Twojej drodze:)
A my członkowie tego forum, podczas naszych medytacji możemy przesyłać Tobie pozytywną energię aby pomogła Ci w poradzeniu ze sobą - może też choć troszkę pomoże, a także wspierać w razie potrzeby. Po prostu pisz jak masz jakiś problem. Rozmowa dużo pomaga.