Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Błagam O Pomoc
Konrad89
post 17.12.2009 - 01:47
Post #1

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 7590

Witam wszystkich, mam na imię Konrad i mam 20 lat. Mieszkam w Stargardzie Szczecińskim. Bardzo proszę o pomoc. Czuję się bardzo chory i próbuje wszystkich możliwych metod żeby sobie pomóc. Od paru dni czuję się potwornie. Jest tak źle, że nawet nie potrafię tego opisać. Mam takie napady co jakiś czas. Byłem już u wielu psychiatrów i brałem bardzo dużo różnych leków. Lekarze stawiali różne diagnozy, głównie osobowość borderline, fobia społeczna. Chodzę na psychoterapię ale to nie za bardzo mi pomaga. Terapeutów też już zmieniałem kilka razy. Próbowałem już wyjść z ciała, niestety bezskutecznie. Błagam o pomoc. Jeśli konieczne było by wyciągnięcie mnie, jestem na to gotowy mimo, że bardzo się boje. Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
masiek
post 22.12.2009 - 21:46
Post #2

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7603

Witam jak bym widział siebie w młodszych latach.Masz nawet tak samo na imię jak ja i jak ja w wieku 20 lat masz problemy z sobą,tylko mi nie pisz ,że jesteś strzelcem ;).Chciał bym Ci jakoś pomóc.Dlaczego? Odpowiedż jest linijkę wyżej.Opowiem Ci o moich dawnych problemach.Miałem bardzo silną nerwicę, stany depresyjne i cholera wie jeszcze co......(lęki, skoki ciśnienia,było mi zimno a zaraz gorąco,bóle w oklicy serca tzw nerwica serca).Czasami byłem w takim stanie,że musiały do mnie karetki przyjeżdżać w środku nocy bo mną trzepało żeby podać mi głupiego jaśka (wstyd dla mnie to był).Sytuacja moja była związana z życiem codziennym,problemami życiowymi, sytuacją w domu.Poprostu było ciężko.Wiesz.... pewnego dnia sie wkurzyłem i postanowiłem coś zrobić,żeby przestać się tak czuć. Myślałem i głowiłem się co tu zrobić na lekach starałem się nie być bo nie lobię ich brać.Trafiłem na pewną książkę pt "Potęga podświadomości" autor Joseph Murphy i kupiłem ją.Po jej przeczytaniu kupiłem jeszcze dwie inne tego autora bo bardzo mnie zainteresowały. Ten człowiek z tego co pamiętam analizował różne religie i prowadził wykłady był chyba nawet profesorem w tej dziedzinie.Dokładnie nie pamiętam bo to wszystko działo się w 2000 roku. Tematyka tych książek nawołuje do pozytywnego myślenia, pracy nad sobą jak koledzy i koleżanki pisali miłości są one pisane łopatologicznie i zrozumiałymi terminami.Zacznij od tego może, mnie one osobiście pomogły i zaczęły zmieniać spojrzenie na świat i w ogóle go rozumieć.Zniknęły u mnie stany depresyjne popracowałem nad sobą. I nic mi już nie dolega po za lekka głupotą :) i postrzeleniem ze zwariowaniem.Na takich ludzi mowia pozytywnie zakręceni.Ale to cecha charakteru.Masz w sobie lek na wszystko i jeśli dasz z siebie coś i popracujesz nad swoimi problemami to wszystko zniknie.
Znalazłem w necie takie małe pomoce audio link http://mojrapid.za.pl/Audio/audio.htm#204

Życzę powodzenia i udanej pracy nad sobą jak będziesz chciał to pisz na pewno odpowiem.Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic