|
|
22.12.2007 - 19:21
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Wesołych i zdrowych świąt, kolorowej choinki. Nie przejedzcie się i nie upijcie za bardzo;P Uśmiechajcie się i bądźcie zawsze szczęśliwi. A przede wszystkim dużoooooooo OBE życzę. A tym, którzy jeszcze nie wyszli, życzę pierwszego wielkiego wyjścia jako prezent pod choinkę od ich MTJota i NP.
p.s. nagle poczułam święta |
|
|
|
![]() |
23.12.2009 - 17:17
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jak wiadomo mam dzisiaj dobry humor. Dostałem właśnie maila od Cat'a z życzeniami i pomyślałem, że też wam złoże. Doszły do mnie też inne zajebiste życzenia - tak świetne, że czuje śię zmuszony wam podzielić nimi:
CYTAT Wyjątkową atmosferę Świąt już czujesz w powietrzu. Z wiru pracy, szkoły i pozostałych spraw zwykłego dnia codziennego, o którym zapominasz, wciąga Ciebie bardzo przyjemny wir uprzejmości, życzeń, świątecznych zakupów, porządków. Gotowanie, sprzątanie i przygotowywanie kilku dni świąt. Czas zwalnia jak w filmie. Ważne jest natomiast to, że jest kilka ciekawych momentów. Takich jak ten gdy widzisz już paczkę pod choinką z Twoim imieniem. Pojawia się ciekawość i myśl co tak naprawdę jest w środku i co będzie za chwilę. Twoje duże zainteresowanie wzrasta i stajesz się tym zafascynowany. Trzymasz prezent w rękach, patrzysz na niego i otwierasz go. To taka przyjemna dziecięca ciekawość. To stan podobny do tego, gdy dziecko czymś się zainteresuje i w całości poświęca. To naprawdę wyjątkowy uczucie bardzo dobrej zabawy, jakiego doświadczasz całym sobą. Patrzysz po twarzach bliskich, i czas zwalnia. Wtedy widzisz na ich twarzach tę dziecięcą fascynację. Ten błysk w oku, ten uśmiech na twarzy. To jest chwila gdy każdy emanuje radością i przyjemnością i wszyscy są życzliwi. To moment. W tym roku również jest jeszcze przed Tobą. Niech ten wyjątkowy czas i stan z nim związany, który nadchodzi już teraz, zostanie z Tobą na dłużej. Takich momentów w ciągu roku jest kilka, takich momentów w naszym życiu jest kilkadziesiąt. NIE!!!!!!!! Taki moment, jest cały czas. Jeśli oddychasz, jeśli jesteś zdrowy, jeśli pomimo, że może nie do końca tak jakbyś w pełni całym sobą chciał, ale J E S T E Ś. I jeśli jesteś to znaczy, że ten moment cały czas istnieje. Aby dobrze to zrozumieć przygotowałem WYJĄTKOWĄ historię. Podaruj sobie dziecięcą ciekawość już teraz. 'Najpiękniejszy ze wszystkich darów...' 'Każdego poranka bogaty i wszechpotężny król Bengodi odbierał hołdy swoich poddanych. W swoim życiu zdobył już wszystko to, co można było zdobyć i zaczął się trochę nudzić. Pośród różnych oddanych zjawiających się codziennie na dworze, każdego dnia pojawiał się również punktualnie pewien cichy żebrak. Przynosił on królowi jabłko, a potem oddalał się równie cicho jak wchodził. Król, który przyzwyczajony był do otrzymywania wspaniałych darów, przyjmował dar z odrobiną ironii i pobłażania, a gdy tylko żebrak się odwracał, drwił sobie z niego, a wraz z nim cały dwór. Jednak żebrak tym się nie zrażał. Powracał każdego dnia, by przekazać królewskim dłoniom kolejny dar. Król przyjmował go rutynowo i odkładał jabłko natychmiast do przygotowanego na tę okazję koszyka znajdującego się blisko tronu. Były w nim wszystkie jabłka cierpliwie i pokornie przekazywane przez żebraka. Kosz był już prawie całkiem pełen. Pewnego dnia ulubiona królewska małpa wzięła jedno jabłko i ugryzła je, po czym plując nim, rzuciła pod nogi króla. Monarcha oniemiał z wrażenia, gdy dostrzegł wewnątrz jabłka migocącą perłę. Rozkazał natychmiast, aby otworzono wszystkie owoce z koszyka. W każdym z nich, znajdowała się taka sama perła. Zdumiony król kazał zaraz przywołać do siebie żebraka i zaczął go przepytywać. Przynosiłem ci te dary, panie - odpowiedział człowiek - abyś mógł zrozumieć, że życie obdarza cię każdego dnia niezwykłym prezentem, którego ty nawet nie dostrzegasz i wyrzucasz do kosza. Wszystko dlatego, że jesteś otoczony nadmierną ilością bogactw. Najpiękniejszym ze wszystkich darów jest każdy rozpoczynający się dzień' Bruno Ferrero 'Kółka na wodzie' Ż Y C Z E N I A Życzę Tobie, abyś odkrywał, przeżywał i doświadczał w swoim życiu jak najwięcej takich momentów. Abyś pamiętał o tym jak przyjemne ono jest i jak przyjemne może być. Jak najczęściej w każdym dniu, który uważałeś lub uważałaś za zwykły, a który od teraz jest pełen magii, tajemnic, które można odkrywać na co dzień. Aby dziecięca ciekawość została z Tobą na zawsze. Dla chętnych zgłębienia tematu polecam zacząć żyć :d i książkę "Tao Kubusia Puchatka" |
|
|
|
VVi Wesołych świąt... 22.12.2007 - 19:21
MUKA :) ja również życzę wszystkiego dobrego:) i ja... 22.12.2007 - 19:30
Cinka Wszystkiego dobrego. Miłej atmosfery w domciu. :)... 22.12.2007 - 21:58
e_pomarancza Chciałabym na Nowy Rok coś powiedzieć każdemu,... 23.12.2007 - 18:39
Neo Piękne słowa pomarańcza,aż sie łęzka w oku z... 23.12.2007 - 19:27
Plantator-Dziubas --- 23.12.2007 - 19:54
mati415 to ja pojade po góralsku...:))
Na scyńści na z... 23.12.2007 - 20:01
Kajetanmalyevil Moje życzenia 23.12.2007 - 21:45
Plantator-Dziubas I powiem jeszcze jedną ważną rzecz do wszystkic... 23.12.2007 - 23:20
Ferenczy ja juz wiem ze bede mial do dupy;/
ale wszystkim... 24.12.2007 - 10:57
xec Odemnie rowniez wesolych swiat ;] Nawet dla Metavi... 24.12.2007 - 11:52
Yybcia CYTATJeśli ktos ma kogoś bliskiego, partnera, m�... 24.12.2007 - 12:03
twistoid Wesołych świąt Wi wesołych świąt obemaniacy:... 24.12.2007 - 12:04
VVi "Gdybym mogła być mężczyzną choć jeden ... 24.12.2007 - 16:08
Artur_flyer Paulo Coehlo "Podręcznik Wojownika Świat�... 24.12.2007 - 16:39
DEH.NEO Kochani! Więcej eksterioryzacji, mniej kłót... 24.12.2007 - 16:58
Angello Wesołych Świąt :) 24.12.2007 - 17:39
damiano Wesołych Świąt :) 24.12.2007 - 19:35
dreamer_the_one cieplej i nie lekowej obe fazy :)
szampanskiej i w... 23.12.2009 - 18:52![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |