oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Kula światła
Vojtas
post 27.12.2009 - 22:40
Post #1

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

W jednej z książek trylogii Roberta Monroe jest opisane jak kilka osób stworzyło kulę światła nad budynkiem w którym się znajdowali.

Myślę, że byłoby piękne powtórzenie tego. Czekam na opinie i propozycje. :)
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
6umerang
post 27.12.2009 - 23:30
Post #2

Dziadek do ożehuf

Notatnik

Jeśli mnie pamięć nie myli, to nie było to w realu gdyż albowiem że bo jest to technicznie niewykonalne jako nas uczą mądrzy ludzie na lekcjach fizyki :)

+Quote Post
pływak
post 27.12.2009 - 23:43
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(6umerang @ 27.12.2009 - 23:30) *
Jeśli mnie pamięć nie myli, to nie było to w realu gdyż albowiem że bo jest to technicznie niewykonalne jako nas uczą mądrzy ludzie na lekcjach fizyki :)

Akurat czytałem o tym eksperymencie. Więc było tak: najpierw 24 osoby skupiły się by wytworzyć wiązkę energii 30 m nad hotelem w którym się znajdowali. Było to w nocy i Monroe wraz z pracownikami zauważyli delikatne niebieskie wstęgi nad hotelem. Gdy uczestnicy przerwali doświadczenie, wstęgi zniknęły, po czym znów się pojawiły (po ponowieniu eksperymentu). A kula miała się pojawić w innym eksperymencie, ale nikt jej nie zauważył na żywo, natomiast została zarejestrowana na kliszy fotograficznej. Fotograf twierdził wtedy, że klisza jest czulsza niż oko ludzkie i rejestruje fale o wyższych częstotliwościach (niewidzialnych dla oka w naturze). Tak pisał Monroe.
Problemem jest zebranie takiej ilości osób w jednym pomieszczeniu i zapewnienie im laboratoryjnych wręcz warunków!

+Quote Post
6umerang
post 29.12.2009 - 00:40
Post #4

Dziadek do ożehuf

Notatnik

CYTAT(pływak @ 27.12.2009 - 23:43) *
Problemem jest zebranie takiej ilości osób w jednym pomieszczeniu i zapewnienie im laboratoryjnych wręcz warunków!

Problemem większym mogą być niewystarczające ilości kryptonitu na tej planecie ;)

+Quote Post
Majster
post 29.12.2009 - 16:28
Post #5

Dusza Towarzystwa

CYTAT(6umerang @ 29.12.2009 - 00:40) *
Problemem większym mogą być niewystarczające ilości kryptonitu na tej planecie ;)

Jak miło znów widzieć Twoje posty. Brakowało tu odrobiny rozsądku i trzeźwego spojrzenia na temat :P

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park