Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Niedokładna Pamięć Snu
mars
post 02.12.2008 - 18:30
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 4745

Właśnie obudziłem się i doskonale pamiętam swój sen, ale tylko wizualnie i fabularnie. Mogę przywołać wszystko, co widziałem, a nawet wszystko, co sobie pomyślałem. Nie pamiętam za to dźwięków, zapachów, zmęczenia ani potu (biegłem). Wyjątkiem jest to, że zapamiętałem sekwencje wdechów oraz wydechów wbiegając po schodach, ale nie za pośrednictwem czucia, tylko myśli (nie czuję tego, ale wiem).
Świat z mojego snu teraz wydaje się taki martwy, mimo iż we śnie był jak prawdziwy. Nie widziałem między nimi różnicy. Śmieszne uczucie z tymi lukami w pamięci, zdarza się tylko jak zapamiętuję sny :D Też macie takie "martwe" sny? Ja dodam jeszcze, że w swoim śnie poruszam się po swoim mieście, ale wszystko jest pomieszane.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
pływak
post 10.01.2010 - 16:46
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 4156

pojawił się na forum znowu temat zapamiętywania snu, więc poruszę na chwilę ten problem. Ponieważ ostatnio co noc mam sny a nawet podczas krótkich drzemek w dzień, ha, nawet gdy tylko zamknę oczy potrafię śnić, a więc zapamiętanie i opisanie tego wszystkiego wymagałoby ode mnie nie lada wysiłku. Dlatego nie przejmuję się tym. Istotne są dla mnie sny kontrolowane, a ponieważ eksperymentuję dużo z OOBE i LD, więc zapisuję tylko te ważniejsze. Poza tym niektórych nie da się zapisać. Jeżeli widzę, słyszę, czuję w snach lub podczas swoich wyjść coś co nie istnieje w rzeczywistości to jak to opisać? Nawet najlepsze pióro nie przeniesie prawdziwych odczuć, choćby nie wiem jak się starać, nie uwłaczając nikomu. Nasza mowa jest niedoskonała, to tylko znaki i może w 10ciu procentach przekażą to co przeżywamy w wyższych wymiarach. Moja rada to nie przejmować się tym, zapisywać to co się pamięta, a jak nie to próbować śnić dalej...

Załączony plik
Dodany plik  wiruj_cy_wszech_wiat.jpg ( 40.51k ) Liczba pobrań: 87

Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic