|
|
16.01.2010 - 16:28
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ostatnio mnie to zaczęło intrygować, bo zarówno wtedy kiedy mam świadomy sen, jak i wtedy gdy po prostu spokojnie sobie śpię, znajduję się nagle w miejscach, których nigdy na oczy nie widziałem, a które znam i co do których mam konkretne wspomnienia. Tak samo jest z osobami. Pojawia się jakaś postać, w "znanym" miejscu, którą kojarzę, którą potrafię osadzić w swojej pamięci, powiedzieć co mnie z nią łączyło/łączy i w ogóle. Oczywiście postaci takiej nigdy nie spotkałem w rzeczywistości i nawet nie jest do nikogo podobna. Wracając do miejsc, znam je doskonale, mógłbym powiedzieć gdzie co się znajduje, ale w realu one albo nie istnieją, albo nigdy ich nie widziałem (czego mam całkowitą świadomość w czasie snu- takie jakby rozdzielenie dwóch rzeczywistości na senną i w czasie przebudzenia, jakby dwa inne życia).
Druga sprawa to sny, które już kiedyś miałem. Czasem też się to trafia. Nie jestem w stanie powiedzieć kiedy mi się to śniło, ale wiem, że już było, jestem w stanie powiedzieć co się za chwilę stanie... i z reguły robię na przekór, żeby zobaczyć coś innego ^^' Rozgraniczyłem to na dwie sprawy, bo ktoś mógłby pomyśleć, że to to samo, ale jednak zupełnie inne odczucie jest gdy kogoś/coś się zna, a gdy się pamięta dany sen i jego przybliżony przebieg. Z takich snów z reguły budzę się sfrustrowany, nie wiedząc co się dzieje i skąd takie coś się bierze. Miał ktoś podobne doświadczenia? Prosiłbym też o jakieś konkretne przemyślenia na ten temat ; ) |
|
|
|
![]() |
17.01.2010 - 01:42
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ok, dziekuje za odpowiedz na temat snow ktore sie powtarzaja. Mialem jednak takze pytanie na temat postaci/miejsc ktore sie pojawiaja i co do ktorych mam konkretne wspomnienia, prosze zeby ktos sie na ten temat takze wypowiedzial.
|
|
|
|
Deashay Fałszywa Pamięć? 16.01.2010 - 16:28
Merfiuso Deashay, nie jesteś sam. Często mam sny, które ... 16.01.2010 - 17:37
Amras84 Nie jesteście sami. Ja najczęściej wracam w nie... 16.01.2010 - 23:09
Dzyeson też mam takie cos. Jest to naprawdę ciekawa rzec... 17.01.2010 - 01:03
TyHu tez mam cos takiego ze wydaje mi sie ze znam to mi... 17.01.2010 - 11:01![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |