oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Wstawanie Rano
melson
post 16.01.2010 - 22:15
Post #1

Częsty Gość Rodziny
**
Grupa: Podróżnicy

Niewiem czy był temat ale mam pytanie

Jeżeli gdy śnimy podobno nasze ciało astralne znajduje się nad nami (unosi się) i podobno gdy się da wstać szybko to sie nie połączy z ciałem fizycznym i można nim kierowac to jest coś w stylu OOBE z LD ale nie w tym rzecz

Gdy rano wstajemy i za szybko sie zacniemy poruszać i jest ta ciemność przed oczyma oraz niedowład ciała (paraliż jak by , nie ma czucia i upadamy na łóżko) czy jest to związane z OOBE?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Amras84
post 18.01.2010 - 21:33
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Ja nie wiem czy dobrze zrozumiałem drugie pytanie ale jeśli tak to nadal podtrzymam swoją tezę i zgodzę się z Jagielonem. To tylko fizjologia. Zjawisko odrętwienia, ciemność przed oczami itd. po przebudzeniu. Być może w tym stanie ciało astralne również jest jeszcze "uwolnione", ale od fizycznej strony jest to zupełnie wytłumaczalne. Chodzi o to iż mimo odzyskania świadomości, nasz mózg nie zdążył uruchomić i rozpędzić jeszcze wszystkich funkcji organizmu. Ktoś chyba wspominał nawet o niedotlenieniu. Nawet to może wchodzić w grę, gdyż krążenie jest jeszcze dostosowane do fazy snu, a jak wiadomo to krew odpowiada za transport tlenu do poszczególnych części ciała. Stąd np. ciemność przed oczami, a także i odrętwienie konczyń. Tego samego można doświadczyć szybko wstając z pozycji "na kucka" lub poddając się zbyt dużemu obciążeniu fizycznemu (doświadczają tego niektórzy sportowcy i to wcale nie rzadko).
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park