Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Forum Oobe - Po Co To Komu?, Czy spełnia swoją rolę?
Indigo Child
post 21.01.2010 - 12:40
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7129

Założyłem ten temat bo mam już dosyć czytania głupot. Sprawy mają się następująco:
1. 99% wypowiadających się tutaj osób nie ma pojęcia o czym pisze, z czego 75% tych 99% nie miało OOBE więcej niż ten spontaniczny raz a 25% miało pseudo-OOBE - czyli coś PODOBNEGO do OOBE jednak różniące się znacząco od tego opisywanego w ksiązkach Sugiera, Monroe'a itp.
2. Po co komu takie forum gdzie posty piszą ludzie którzy nie doświadczają w pełni tego stanu i nie wiedzą co mają zrobić żeby ten stan osiagnąć - efekt podobny do sytuacji kiedy bokser próbuje poradzić początkującemu poecie jak pisać wiersze.
3. Na Boga, ludzie JAKIE CIAŁA ASTRALNE, MENTALNE, ANALNE I JESZCZE JAKIEŚ... jakie ENERGIE??? Jakie BYTY ASTRALNE i tego typu głupoty... nie ma żadnych naukowych dowodów na istnienie tych wszystkich rzeczy. Jeżeli (z czym spotkałem się na tym forum wielokrotnie) "doświadczeni OBEmaniacy" swoje porady, przypuszczenia i wnioski opierają na tych właśnie rzeczach to są one wysoce subiektywne i może sie okazać że to tylko efekt działania wyobraźni a także chęć do wiary w ksztynę mistycyzmu obecnego w tym świecie.
Wzywam was wszystkich do otrzeźwienia i spojrzenia racjonalnie na tą całą sprawę.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
podróżujący
post 21.01.2010 - 13:26
Post #2

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 4472

Drogi Indigo Child, co do pierwszego i drugiego punktu Twojej wypowiedzi absolutnie się z Tobą zgadzam, natomiast w trzecim mam pewne zastrzeżenia. I ja wiem i Ty wiesz, że nie na wszystko są dowody, że nie wszystko można racjonalnie wytłumaczyć, nurtuje mnie pytanie, po cóż się zalogowałeś, skoro nie odpowiada Ci to forum, po co się zarejestrowałeś, jeżeli jesteś racjonalistą i negujesz OOBE, jeśli ci to przeszkadza odejdź, nic cię tu nie trzyma. Wielu ludzi z tego forum do racjonalnego myślenia nie zachęcisz, bo oni wiedzą że takowe zjawisko istnieje. Jak to powiedział Sugier? ,,Śpij dalej w tej monotonnej rzeczywistości,, i probuj sobie cały czas wmawiać, że tylko umysłem wszystko zrozumiesz.. \m/
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic