|
|
02.02.2010 - 01:08
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Siema!
Po niedawnych wydarzeniach będąc pod wpływem niewątpliwe chwili postanowiłem napisać temat traktujący o wszystkich dziwnych rzeczach traktujących... no właśnie o czym... Każdy z nas rozumie do czego służy forum, przynajmniej mam taka nadzieję. Oczywiście do wymiany poglądów. Idąc za ciosem, kolejne retoryczne pytanie, do czego służyć może forum tematyczne o oobe? No z tym już na tym zacnym forum bywa trudniej. Rozumiem, że temat doświadczeń poza ciałem, można traktować w dwojaki sposób. Jako twór umysłu lub też eksplorację świata niefizycznego, istniejącego obok naszego ze wszelkimi jego zawiłościami, no ale nie o tym... o czym, w takim razie zapytacie. Otóż o tym skąd się bierze przeświadczenie, że forum o doświadczeniach poza ciałem jest dobrym miejscem na tematy typu 'W pół do dwunastego' czy ' Czas Nowej Ery - Piramidy/sfinks'. Oczywiście patrząc wstecz podobny tematów można znaleźć multum, każdy lub prawie każdy mówiący o tym jak nie mamy racji, jak żyjemy w wielkim oszustwie i powinniśmy wykonywać różne dziwne rzeczy, by przeciwstawić się lobby żydo-petro-masońskiemu. Pytanie jest jedno, dlaczego? Czemu i po co tak się dzieję? Czy ludzie szukający akceptacji swoich niecodziennych poglądów uważają nasze forum za dobre miejsce odbioru ich dziwnych teorii? OOBE samo w sobie jest dziwną teorią ale jest czymś czego można doświadczyć i ocenić samemu. Nie krytykując żadnej ze stron pozostawiam was z pytaniem, które powtórzę, czemu tak się dzieję? Proszę o wypowiedzi na temat i więcej niż jednym zdaniem. Z góry dziękuję i zapraszam do dyskusji. Pozdrawiam. |
|
|
|
![]() |
03.02.2010 - 21:50
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Liczyłem na to, że trochę więcej osób wypowie się w temacie.Nie ukrywam, że liczyłem zwłaszcza na osoby zakładające podobne tematy. Jestem ciekaw co nimi kieruję, czemu myślą, że mają misję zbawiania świata szerząc dziwne teorię. Pewnie bierze się to po części z tego, że Internet jako taki jest anonimowy w związku z tym groźba bycia wyśmianym a później wytykanym palcami jest mniej realna. A może jest tak jak mówisz Twistoid. No nic może ktoś jeszcze napisze bo jestem niesamowicie ciekawy :)
|
|
|
|
04.02.2010 - 08:22
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Rosenkreuz napisał mi o swoim kursie , jaki przeszedł, gdzies tam w kosmosie. Najlepszy nauczyciel planety go prowadził. Ktoś inny, we wcześniejszym liście, straszył mnie o konsekwencjach głoszenia oobe, majac dojście do najlepszych info o kosmosie. Inny namawiał by milczeć, bo my to elita , wybrańcy wszechświata, przytaczając przesłodzone argumenty. Sporo pisali ludzie o demonach, ze jestem pokręt a może i sam szarak w ludzkiej skórze.
Tez się pytam, dlaczego ludzie piszą takie rzeczy. Dlaczego sam siedzę skurczony przed kompem, bez jednej nerki, ze skrzywionym kregoslupem, z tygodniowym kaszlem, hemoroidami i pisze! Astralny blazen- Gruz po licznych tekstach, z niezwykle przemyślnymi przekleństwami, wpisał mi takiego posta w komentarzach na blogu. Gruz hej zbychu sorry że robię offtop,ale po co zbychu zajmujesz się tymi ciałami? ludzie dążą do szczęścia, to nie jest prawda ludzie!co z tego że jedni odczuwają radość jak inni będą cierpieli, równowaga zawsze będzie, gdyby na to patrzeć ze szerszej skali to jak dla mnie to wszystko nie ma sensu, istnieję tylko to co istnieję, jak ludzie mówią, że za wszystko trzeba płacić, demony według takiej zasady podobno funkcjonują, to prawda,to nie jest tak że za miłość nie trzeba płacić, za wszystko trzeba, to jest brutalne, ale i prawdziwe, raz cały świat daję ci to czego chcesz, a innym razem traktuję jak śmiecia,no nie oszukujmy się, ty zbychu w głębi duszy to wiesz, wy wszyscy wiecie, istnieję tylko i wyłącznie neutralność wobec wszystkiego nie usuwaj tego wpisu, ponieważ chciałbym żeby prawda do was dotarła, to już koniec, nie ma sensu dalej szukać, prawdę odkryliśmy, nawet jeśli teraz wydaję wam się to zbyt ludzkie, to przecież zawsze to była prawda. Kolejna przesyłka od Gruza: my nie istniejemy,i nigdy nie istnieliśmy,jesteśmy niczym,życie traktuje nas jak śmiecia,tu będziesz tu,a tam będzie inaczej,nie mamy wolnej woli,wolna wola jest iluzją,nie ma raju,nie ma piekła,nie ma niczego,nawet tego "teraz" nie ma,jest nic tylko w fizyczności jest iluzoryczne "coś" ale co dalej?tam już nic nie znajdziecie poza niebytem i neutralnością * kim jesteś?słynne buddyjskie czym jesteś?świadek?jaki świadek?niema czegoś takiego,jesteśmy niczym,jesteśmy śmieciami na tym świecie,skoro tak to za nic nie ponosimy konsekwencji,możemy robić co chcemy nikt nigdy nie doszedł w tej rzeczywistości do prawdy,a prawda najwyższa jest taka:cokolwiek zrobisz,cokolwiek się stanie,nic nie jest stałe i wszystko przemija,life is brutal,wszechświat jest brutal,nic nie możesz zrobić,bo jak z tym walczysz to i tak przegrasz,jesteś śmieciem we wszechświecie wczytajcie się w to,zrozumiecie o czym piszę skomentujesz to zbychu,co o tym sądzisz?no musisz mieć jakiś pogląd * zbychu spójrz za siebie,co widzisz?nędzne życie,poszukiwanie prawdy,i odkrywanie ciałek,i po co to wszystko?w końcu i tak te ciała znikną,i my znikniemy,nawet pamięć tych doświadczeń nie pozostanie,będziemy skazani na niebyt,to tak jak sen,tylko że bez marzeń sennych i w nieskończoność * -jestem nietykalny,nie mam ciał niefizycznych,one są już martwe,jestem tylko i wyłącznie prawdą -jestem spoza tego wszechświata dlatego tak dużo widzę,jestem prawdą,nieskończoną prawdą Nadesłał mi nawet piosenkę http://www.youtube.com/watch?v=vgE-n1WBryY Większość autorów takich apeli, kierowała się do "WY LUDZIE" |
|
|
|
Majster O Co Chodzi?! 02.02.2010 - 01:08
twistoid To wszytsko rodzi się pewnie z potrzeby chwli nie... 02.02.2010 - 02:07
dreamer_the_one nawet moda na oobe śmierdzi.
a new age i ich teor... 02.02.2010 - 21:24
PurpleCat Skoro to wszystko bez znaczenia to dlaczego nie za... 07.02.2010 - 05:34
twistoid Odświeżam. 23.05.2012 - 09:39
Malowany Odpowiadanie na o co chodzi ? :) dlaczego forum na... 23.05.2012 - 15:05
Zielarz Gajowy Może powstają inne tematy niż tylko o oobe bo j... 23.05.2012 - 16:03
Dagon CYTATPytanie jest jedno, dlaczego? Czemu i po co t... 23.05.2012 - 16:26
Zielarz Gajowy "Mam nadzieję, że jakieś dzieci przegladaj... 23.05.2012 - 16:48
twistoid HEHEHE 26.02.2013 - 07:45
Neurocosmic (: Bo to takie forum o wszystkim i niczym jednocze... 26.02.2013 - 13:37
iumi TROLOLOLOLOLOLO 26.02.2013 - 18:52![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |